LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Otvorene su prijave i predstavljen je case za LUMEN Data science!

Prijave na LUMEN Data Science traju do 11. veljače 2022. godine.

Prijave na LUMEN Data Science traju do 11. veljače 2022. godine.

Od 26. siječnja 2022. moguće je prijaviti se na LUMEN Data science, edukativno studentsko natjecanje s područja podatkovnih znanosti u kojem se studenti služe različitim statističkim metodama i tehnikama strojnog učenja i umjetne inteligencije kako bi riješili problemske zadatke velikih strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Prijave traju do 11. veljače 2022., a prijaviti se možete putem forme


Natjecanje, koje organizira studentska udruga eSTUDENT, traje sljedeća četiri mjeseca. Ovogodišnji case naziva GeoGuesser AI Agent osmislio je i predstavio Marijan Smetko iz tvrtke Photomath. Ukratko objašnjen cilja zadatka je kreirati agenta koji na temelju fotografije vraća točnu lokaciju te fotografije, govori Marijan, pa dodaje kakve natjecatelje očekuje:

– Očekujemo širok spektar natjecatelja jer, iako je ovo computer-vision problem, zapravo se ovdje više gleda kreativnost tijekom rješavanja zadataka i za to natjecatelji ne moraju biti isključivo tehničkog usmjerenja, dovoljno je da imaju viziju kako nešto napraviti i svi oni koji misle da mogu to riješiti očekujem da će se i prijaviti!

Više o detaljima casea možete pronaći na poveznici.

Timovi studenata koji mogu imati od 2 do 4 člana do kraja svibnja imat će vremena riješiti ovaj case. U tom periodu planira se održati nekoliko konzultacija i radionica na kojima će studenti moći dobiti savjet vezan uz svoj predloženi koncept. Sve ostale bitne informacije o ovogodišnjem izdanju Date sciencea, nasljedniku poznatog Mozgala, pronađite na poveznici.

Za 3 najbolja tima osigurane su i novčane nagrade! Oni na najvišoj stepenici pobjedničkog trona osvojit će 15 000 kn, drugo mjesto osvaja 10 000 kn, a treće 5000 kn. Najbolji od najboljih će na završnici natjecanja moći prezentirati svoja rješenja te se izboriti i za nagradu za najbolju prezentaciju koja će biti nagrađena s 1000 kn!

Ana Novaković, jedna od voditeljica LUMEN Data sciencea, istaknula je koje su se promjene dogodile ove godine:

– Ovo izdanje natjecanja razlikuje se od svih prošlogodišnjih najviše po tome što se ove godine dogodila promjena premium partnera. Nakon šest godina uspješne suradnje s Atomic Intelligence ove godine tvrtka Photomath je bila zadužena za osmišljavanje casea. Također, ovo izdanje posebno je po tome što je po prvi put jedan prošlogodišnji natjecatelj autor casea. Tako da – prijavite se, možda sljedeće godine i vi dobijete takvu priliku!

Druga voditeljica LUMEN Data science tima Iva Subotičanec govorila je o prednostima i mogućnostima koje nudi sudjelovanje na natjecanju:

– Super nagrade, povezivanje s poduzećima, novo i korisno iskustvo sigurno će privući mnoge natjecatelje. Zapravo, kada u CV-u piše da je netko i samo pokušao sudjelovati na natjecanju, bez obzira na to je li osvojio neku super nagradu ili ne, odlično je – i samo sudjelovanje je značajno!

Tijek natjecanja i najvažniji datumi su sljedeći:

  • 26. 1. Predstavljanje nagradnog zadatka
  • 26. 1 - 11. 2. Prijave na natjecanje
  • 16. 3 – 22. 4. Radionice i konzultacije
  • 29. 4. – 6. 5. Predaja rješenja natjecatelja
  • 20. 5. Proglašenje finalista
  • 28. 5. Završnica natjecanja.
eSTUDENT poziva zainteresirane da se prijave na LUMEN Data science jer prilika je, kako kažu, bezbroj. Više informacija o ovom, ali i drugim LUMEN natjecanjima, Udruzi i ostalim projektima možete pronaći web-stranici eSTUDENT-a ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.
FOTO: PRESS