LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otkrivanje poslovnog svijeta kroz praksu i pripravništvo

Otvorene prijave za "The Job Hunt 2016"

Do kraja veljače su otvorene prijave za "The JOB HUNT 2016" studentima na završnim godinama studija. Projekt će se održati od 7. do 11. ožujka.

Do kraja veljače su otvorene prijave za "The JOB HUNT 2016" studentima na završnim godinama studija. Projekt će se održati od 7. do 11. ožujka.

Studentska organizacija AIESEC Zagreb i tvrtka Alexander Hughes International po treći put organiziraju projekt The JOB HUNT koji omogućuje studentima da dobiju praksu ili posao u renomiranim tvrtkama. U posljednja dva izdanja je preko 1000 studenata dobilo edukacije te se desetak njih zaposlilo u uglednim tvrtkama. Ovo godine im je omogućena ista prilika i mogu se prijaviti na linku  od 1. veljače do 1. ožujka. Broj mjesta na predavanjima je ograničen. 

Za sve one koji ne znaju što je točno The JOB HUNT, važno je da znaju da on ima namjeru naglasiti važnost otkrivanja poslovnog svijeta kroz prakse i pripravništva za studente prije formalnog diplomiranja i radi kasnije uspješnije pripreme za traženje prvih poslova i započinjanja karijere. Profesionalci za ljudske potencijale, predstavnici partnerskih kompanija i organizatori podijelit će svoja iskustva sa studentima, približiti im svoje organizacije i očekivanja od budućih zaposlenika te ih motivirati da ulože dodatne napore kad je u pitanju razmišljanje o vlastitoj profesionalnoj budućnosti.

Projekt će se održati od 7. do 11. ožujka na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu strojarstva i brodogradnje i Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu. Napominjemo da su prijave otvorene samo za studente 4. ili 5. godine bilo kojeg fakulteta. Svaki dan će biti posvećen drugom sektoru: 

7. ožujka – Consulting
8. ožujka – Financije
9. ožujka – FMCG
10. ožujka – Industrijska proizvodnja
11. ožujka – IT/Inženjerstvo

Projekt je zamišljen kao natjecanje koje se sastoji od dva kruga. U prvom krugu profesionalni "lovci na glave" iz tvrtke Alexander Hughes d.o.o. uz potporu partnerskih organizacija i kompanija radit će na podizanju osviještenosti studenata završnih godina o važnosti prvih praktičnih iskustva i susreta s poslovnim svijetom. Pomoći će im pripremiti se na adekvatan način za potragu za prvim praksama i poslovima kroz predavanja, svjedočanstva, prezentacije i vježbe. Nakon toga studenti koji su sudjelovali u projektu imati će priliku primijeniti naučeno i prijaviti se na objavljena slobodna mjesta za pripravništva ili prve poslove partnerskih kompanija. U drugom krugu, odabrani studenti ići će na intervjue s predstavnicima partnera projekta ovisno o pozicijama za koje su se prijavili u sklopu cjelodnevnog dana za intervjuiranje - Interview Day koji će biti organiziran nekoliko dana nakon The Job Hunta

Iako su prijave otvorene za sve studente završnih godina, poželjno je da se studira na fakultetu povezanim sa sektorom o kojemu sluša jer će u tom slučaju lakše dobiti praksu ili posao ukoliko se prijavi, no to nije uvjet. Prisustvovanje na seminarima obavezan je dio procesa jer će samo studenti koji su ih odslušali  imati mogućnost zapošljavanja u poduzećima. Neovisno o odslušanom terminu, postoji mogućnost prijave se za praksu ili posao u svim poduzećima. Predavanja se ponavljaju pa je dovoljno da se odsluša samo jedan od termina.

FOTO: FACEBOOK