LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Otvorene prijave za Realizator 2019; najboljim studentskim rješenjima 3000 kn!

Uz edukativnu i mentorsku podršku studenti na natjecanju Realizator istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja za zadani izazov. Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu od 3000 kuna za prvo mjesto, 2000 kuna za drugo mjesto te 1000 kuna za treće mjesto.

Uz edukativnu i mentorsku podršku studenti na natjecanju Realizator istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja za zadani izazov. Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu od 3000 kuna za prvo mjesto, 2000 kuna za drugo mjesto te 1000 kuna za treće mjesto.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave na četvrto izdanje studentskog case study natjecanja Realizator 2019.  Dosadašnjih 220 uključenih studenata u 84 tima s 11 sveučilišnih sastavnica te 13 poduzeća i institucija potvrđuju njegovu uspješnost kao primjera dobre prakse povezivanja sveučilišne i poslovne zajednice.

Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima, studenti dobivaju mogućnost primijeniti stečeno znanje i razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Uz edukativnu i mentorsku podršku istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja za zadani izazov, dok bogat popratni program potiče umrežavanje i stvaranje prvih poslovnih poznanstava.

Ovogodišnji partneri i slučajevi su: Arriva Hrvatska – Osmisliti razvoj loyalty programa, Dogma nekretnine – Primjena novih tehnologija u prometu nekretninama, Grad Kastav – Vandalizam u Gradu Kastvu, Jadran galenski laboratorij – Zaštita prava intelektualnog vlasništva, MEP – Analiza isplativosti razvoja proizvoda 3D simulator za sigurno upravljanje prometom LNG tankera u nastavi i edukaciji pomoraca i Njivice Hoteli – Sustav nagrađivanja zaposlenika u hotelskoj industriji. Ovogodišnji je novitet Secret case, poslovni slučaj manje zahtjevnosti čija tema ostaje tajna do početka natjecanja, a čije će se pobjedničko rješenje realizirati u praksi.   

Realizator 2019. program podijeljen je u pet modula: START (otvorenje natjecanja i predstavljanje poslovnih slučajeva i partnera), SUPPORT (radionice generiranja inovativnih ideja i pripreme rješenja), LEARN & MINGLE (interaktivne edukacije i umrežavanje s poduzetnicima, kreativcima i inovatorima), PLAY (priprema pitcha, izlaganja rješenja u tri minute) i WIN (završnica natjecanja Pitching Day Competition, prezentiranje poslovnih rješenja stručnom žiriju i proglašenje pobjednika).

Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu od 3000 kuna za prvo mjesto, 2000 kuna za drugo mjesto te 1000 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada bit će uručena i nagrada za najaktivniji tim, a pobjedničkim timovima osiguran je i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

Otvorenje i predstavljanje poslovnih partnera i slučajeva zakazano je za 22. listopada 2019. u 17 sati u Step Riju (Radmile Matejčić 10, Rijeka). Natjecanje je otvoreno svim studentima u Rijeci, a u timovima mogu sudjelovati od dva do četiri člana. Prijave se vrše online na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta u Rijeci do 27. listopada 2019.

Natjecanje od 2016. godine provodi Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskim parkom Step Ri i uz potporu Primorsko-goranske županije kao aktivnost fonda Studenti za društvo znanja.

FOTO: ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI