LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SMRH Beč

Otvorene prijave za Erasmus+ šestomjesečno stažiranje u Beču

Studenti će tijekom stažiranja imati priliku upoznati se s radom međunarodnih organizacija i sudjelovati u raznim aktivnostima.

Studenti će tijekom stažiranja imati priliku upoznati se s radom međunarodnih organizacija i sudjelovati u raznim aktivnostima.

Stalna misija Republike Hrvatske pri UN, OESS i međunarodnim organizacijama u Beču (SMRH Beč) zajedno s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova daje svim zainteresiranim studentima mogućnost sudjelovanja u Erasmus+ studijskom stažiranju. Ova jedinstvena prilika omogućava studentima da se pridruže timu SMRH Beč i steknu vrijedno iskustvo kroz šestomjesečni program.

Studenti imaju priliku upoznati se i sudjelovati u radu Misije kroz praćenje rada međunarodnih organizacija: Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), UN Ureda za borbu protiv kriminala i droga (UNODC), UN Organizacije za industrijski razvoj (UNIDO), Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa (CTBTO), Wassenarskog aranžmana za kontrolu izvoza oružja i robe dvojne namjere (WA) i Međunarodne akademije za borbu protiv korupcije (IACA).

Na „International Staff Week” u Zagrebu došli su edukatori iz čak 15 zemalja


Studenti će tijekom stažiranja imati priliku upoznati se s radom međunarodnih organizacija i sudjelovati u raznim aktivnostima. Glavne aktivnosti uključuju prisustvovanje sastancima i konferencijama u UN-u i drugim organizacijama, te izvještavanje o istima, sudjelovanje na koordinacijskim sastancima Europske unije vezanima uz pitanja koja se raspravljaju u međunarodnim organizacijama, pružanje podrške u svakodnevnim zadacima diplomata, pomoć pri pripremi i sudjelovanje u događajima koje organizira SMRH te ostali zadaci prema uputama voditelja organizacijske jedinice SMRH.

Za sudjelovanje u programu, kandidati moraju pokazati aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu te spremnost za rad u grupi, dobre komunikacijske vještine, te sposobnost pisanog i usmenog izražavanja. Također, kandidati moraju biti studenti tijekom cijelog trajanja Erasmus+ prakse. Prijava mora sadržavati motivacijsko pismo te žvotopis, oboje na hrvatskom jezik.

Prilika za studente: studijski boravak u Češkoj uz pokrivene troškove



Važno je napomenuti da stipendiju studenti moraju osigurati putem sveučilišnog natječaja za Erasmus+ studentsku praksu. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova neće pokrivati financijske troškove tijekom stažiranja, uključujući smještaj, prijevoz i prehranu u Beču. Stažiranje traje šest mjeseci, s mogućnošću odabira između 1. ožujka do 31. kolovoza 2025. godine ili 1. rujna do 28. veljače 2026. godine.

Ako studirate u Splitu, prijavite se za financijsku potporu za studijski boravak u nekoj od ovih destinacija u Europi


Kandidati zainteresirani za ovu jedinstvenu priliku trebaju poslati svoju prijavu pod nazivom „Zahtjev za Erasmus+ studentsku praksu u SMRH – Beč“ na e-mail adresu mihaela.baric@mvep.hr najkasnije do 2. srpnja 2024. godine do 13h. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će pozvani na online intervju.
IZVOR: FILOZOFSKI FAKULTET U OSIJEKU
FOTO: PIXABAY