LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Otvorene prijave na natječaj za obavljanje stručne prakse u sklopu Erasmus+ programa

Studenti koji se prijave na Erasmus+ program za obavljanje stručne prakse istu mogu realizirati do 31. svibnja 2022. godine.

Studenti koji se prijave na Erasmus+ program za obavljanje stručne prakse istu mogu realizirati do 31. svibnja 2022. godine.

Raspisan je natječaj za mobilnost studenata u okviru programa Erasmus+ u svrhu stručne prakse u 2020. natječajnoj godini, a praksu je moguće realizirati do 31. svibnja 2022. godine.

Praksu je moguće obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju status pravne osobe, u državama članicama EU, EFTA državama (Island, Lihtenštajn i Norveška) te Makedoniji i Turskoj. Mobilnost prema Švicarskoj u okviru Erasmus+ programa nije ostvariva.

Praksa se odrađuje najmanje 2, a najviše 12 mjeseci, ukupno trajanje odredit će se u skladu s raspoloživim sredstvima te će studenti tijekom boravka imati 520 eura mjesečne financijske potpore za skupinu 1 zemalja s višim financijskim troškovima: Danska, Finska, Island, Švedska, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Luksemburg, Lihtenštajn, jednako toliko dobit će za Austriju, Belgiju, Njemačku, Francusku, Italiju, Grčku, Španjolsku, Cipar, Nizozemsku, Maltu, Portugal. U slučaju boravka u zemljama s nižim troškovima života dobit će 470 eura.

Uz osnovni iznos financijske potpore, studentima koji idu na Erasmus+ mobilnost u svrhu stručne prakse u 2020. natječajnoj godini se dodjeljuje dodatnih 200 eura mjesečno. Više informacija moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY