LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ODRŽIVOST

Otvorene prijave na natječaj za mlade umjetnike i kreativce

Natječaj je pokrenut kako bi se mlade kreativce potaknulo na održivost u stvaranju.

Natječaj je pokrenut kako bi se mlade kreativce potaknulo na održivost u stvaranju.

Sveučilište VERN, Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu zajednički natječaj pod imenom "Printanje zelene budućnosti kreativnih industrija", namijenjen studentima svih struka koje spadaju u kreativne industrije, mladim stručnjacima i dizajnerima do 30 godina starosti.

Jedna od pokretačica natječaja je i bivša ministrica Mirela Holy koja je istaknula:

- Hrvatska ima puno prostora za razvoj kreativnih industrija, uspješne umjetnike, dizajnere i kreativce i šteta bi bilo ne iskoristiti taj potencijal. Zadnji podaci iz prošle godine pokazuju da udio kreativnih i kulturnih industrija u BDP-u Hrvatske iznosi 3,1%, dok je europski prosjek 4,4%, a na globalnoj razini ove industrije imaju udjel od 6,1% u ukupnom BDP-u. 


Cilj je potaknuti mlade umjetnike i kreativce na razvoj održivih projekata u segmentu upcyclinga, downcyclinga i recyclinga. Natječaj traje do 26. lipnja do kad treba predati svoje radove.

Radovi će biti predstavljeni na izložbi "Ozelenjavanje zelenih industrija", koja će se održati u okviru međunarodne znanstvene konferencije "Creative Future Insights – Creativity 360°" u rujnu ove godine, a autor najboljeg rada će osvojiti 3D printer.

Prijaviti se možete putem linka.
FOTO: PEXELS