LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Misli kao poduzetnik

Otvorene prijave na edukaciju o poduzetništvu i financijama za riječke studente

Edukacija ima svrhu poticanja poduzetničkih ideja i samozapošljavanja, ali i prižiti polaznicima uvid u uvjete zapošljivosti te mogućnosti i prava pojedinaca u globaliziranom i digitaliziranom društvu.

Edukacija ima svrhu poticanja poduzetničkih ideja i samozapošljavanja, ali i prižiti polaznicima uvid u uvjete zapošljivosti te mogućnosti i prava pojedinaca u globaliziranom i digitaliziranom društvu.

Sveučilište u Rijeci otvorilo je prijave za program Misli kao poduzetnik, namijenjen riječkim studentima, a čiji cilj pružiti osnove iz poduzetništva i financijske pismenosti. Planirano trajanje edukacije je od 15. travnja do 17. svibnja 2024. godine.

Cilj ovog programa je omogućiti studentima razumijevanje procesa pokretanja i rasta poslovnog pothvata, od ideje do realizacije. Sudionici će se pritom postepeno upoznavati s kreativnim načinom razmišljanja, poduzetničkim primjerima i inovacijama, a sve to kroz vođene radionice, zadatke, primjere i rasprave. U konačnici, studenti će razraditi vlastitu poduzetničku ideju i tako steći uvid u osnovne poduzetničke koncepte i suvremene alate u poduzetništvu.
 

Detalji održavanja programa

Program je namijenjen isključivo studentima Sveučilišta u Rijeci. Organizatori predviđaju sudjelovanje 30 polaznika, a mjesto održavanja su prostorije Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, gdje će se sve održavati uživo.

Radionice će se održavati utorkom i četvrtkom u periodu od 14 do 15:30 sati ili od 15 do 16:30 sati. Termini su podložni promjenama, u skladu s rasporedom i potrebama većine polaznika. Predviđene su i nagrade za najbolje polaznike.

Sadržaj edukacija činit će tematski blokovi: formuliranje ideje; razumijevanje kupaca i korisnika; elementi poslovnog modela; razrada i testiranje ideje; priprema prezentacije; ugovor o radu i paušalni obrt; porezi te uloga vlasnika i direktora pri obrtu, jdoo-u ili doo-u; troškovi poslovanja i porez na dodanu vrijednost; demo dan.

Predavanja i radionice držat će Boris Golob, Ana Janežić i Mario Vukelić, predavači i stručnjaci s bogatim iskustvom savjetovanja i rada na brojnim poduzetničkim projektima.


Edukacija ujedno ima svrhu, osim poticanja poduzetničkih ideja i samozapošljavanja, da općenito kroz ove edukacije i pružena znanja polaznicima pruži uvid u uvjete zapošljivosti te mogućnosti i prava pojedinaca u globaliziranom i digitaliziranom društvu. Prijave se zaprimaju do 12. travnja online putem. Obrazac prijave i ostali detalji dostupni su na poveznici.
FOTO: PEXELS