LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko sportsko natjecanje

Otvoren UniSport Finals 2024: očekuje se čak 1300 sudionika

Ove je godine zabilježen rekordan broj natjecatelja, a natjecat će se čak 157 ekipe s 19 visokoškolskih institucija.

Ove je godine zabilježen rekordan broj natjecatelja, a natjecat će se čak 157 ekipe s 19 visokoškolskih institucija.

Izaslanik Predsjednika Vlade i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić jučer su u konferencijskoj sali hotela Delfin u Poreču proglasili otvorenje UniSport Finals 2024. Ni loše vrijeme nije spriječilo studente sportaše, njihove voditelje i drage goste da otvore najveće i najvažnije studentsko sportsko natjecanje u Hrvatskoj.

Osim gospodina Pavića, okupljene je pozdravio Loris Peršurić, gradonačelnik grada Poreča, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković u ime rektorskog zbora, te Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 
 

Drage studentice i studenti, dragi prijatelji, želim vam lijepu dobrodošlicu u naš grad. UniSport i grad Poreč zaista jesu prijatelji i to smo dokazali kroz više godina i nadam se da ćemo taj trend nastaviti. Sport i Poreč se vole i mi ga definitivno živimo. Želim vam svima da uživate u boravku ovdje te da nam se vratite opet. Sretno na borilištima iduća dva dana!”  dobrodošlicu okupljenima poželio je gradonačelnik grada Poreča, Loris Peršurić.


Danas počinje Međunarodna ekonomska olimpijada, nastupa i hrvatski tim srednjoškolaca


Kruna nacionalnog sveučilišnog sporta odigrat će se 1. i 2. lipnja 2024. godine u rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu. Ove je godine zabilježen rekordan broj natjecatelja, a natjecat će se čak 157 ekipa s 19 visokoškolskih institucija. Nastupiti će predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta Sjever, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta Ivanić-Grad, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta u Dubrovniku, Veleučilišta Edward Bernays, Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta VERN, Hrvatskog Katoličkog Sveučilišta, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu te po prvi put, Veleučilišta u Rijeci.

Zadivljen ovogodišnjim brojkama i predivnom slikom iz Poreča bio je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.
 

Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ime cijele hrvatske olimpijske obitelji. Izuzetno me veseli vidjeti ovako punu dvoranu mladih sportaša i to upravo u onoj dobi kada najviše gubimo sportaše u olimpijskom ciklusu zbog obaveza na fakultetu. Hrvatskom akademskom sportskom savezu biti ćemo snažan partner jer radite strahovito velik i važan posao. Čestitke svima koji sudjeluju u ovoj organizaciju, ali najveća zahvala vama kolegice i kolege, studentice i studenti, što se bavite sportom. Nadam se ćete se i dalje nastaviti baviti njime.”  rekao je  Siniša Krajač.


Pred organizatorima i natjecateljima tri su nezaboravna dana jer Unisport Finals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje. Ovogodišnji Finalsi obogaćeni su drugim izdanjem konferencije 4 Healthy academic society, projektom Discover U, radionicama na temu projekta UniSport Health, kao i završetkom volonterske & leadeership akademije UniSport ViLA, gdje će volonteri nakon dvomjesečnih edukacija steći svoja prva iskustva u praksi. Volonterima, okosnici akademskog sporta ide predsjednik HASS-a Haris Pavletić uputio je posebnu zahvalu, jer bez njihovog truda i veliko srca, manifestacije takvih razmjera ne bi bile moguća. 
 

U godini kada slavimo 30 godina Hrvatskog akademskog sportskog saveza, red je da i Unisport Finalsi ove godine budu najveći za šta su zaslužni naši gosti koji su potegli iz cijele Hrvatske da još jednom daju podršku te vi dragi studenti, koji ćete u sljedeća dva dana na sportskim borilištima osvjetlati obraz svojim sveučilištima i veleučilištima. Pred organizacijskim Unisport timom još jednom je organizacija ogromne manifestacije, ali sam posebno ponosan što ove godine imamo i najveći broj volontera do sada, a bez njih ništa ovo ne bi bilo moguće.”  zahvalio je predsjednik Pavletić. 


Nogometaši Sveučilišta u Splitu osvojili šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru


Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok se rezultati mogu pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital. Za sve događaje iza kulisa s mjesta zbivanja zadužen je Instagram profil UnisportHR.
IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ, UNISPORT FINALS