LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Digitalna Dalmacija

Otvoren tehnološki hub u Splitu: novi centar znanja za studente u prostoru bivšeg Varteksa

Rektor Sveučilišta u Splitu je istaknuo važnost ovog projekta za studente, naglašavajući kako je to „pun pogodak” za daljnji razvoj sveučilišta.

Rektor Sveučilišta u Splitu je istaknuo važnost ovog projekta za studente, naglašavajući kako je to „pun pogodak” za daljnji razvoj sveučilišta.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan svečano su otvorili tehnološki hub Digitalna Dalmacija u Splitu. Smješten u prostoru bivše robne kuće Varteks u Ulici Ruđera Boškovića, taj novi centar nudi prilike za studente Sveučilišta u Splitu da unaprijede svoje vještine u suvremenom digitalnom okruženju.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić istaknuo je važnost tog projekta za studente, naglašavajući kako je to pun pogodak za daljnji razvoj sveučilišta.

Još ima slobodnih mjesta za subvencionirani smještaj u Makarskoj, raspisan je natječaj


 

„Naše sveučilište je zaduženo za stvaranje europske diplome, osobito u okviru asocijacije maritimnih sveučilišta. Split je takav, mi moramo sve ispočetka, ali kad počnemo onda smo najbolji. Ovo se samo nadovezuje na ono što mi radimo.” – istaknuo je rektor.


Ljutić je također pohvalio odluku župana da otvori taj hub.

Splitsko-dalmatinska županija objavila privremene rezultate za Erasmus+ naknade putnih troškova


 

„Odluka župana i županije nije mogla biti bolja jer se ovaj objekt nalazi uz naše sveučilište.” – kazao je rektor.


Prema riječima splitskog Studentskog zbora, projekt pruža studentima izvrsnu priliku za razvoj znanja, stjecanje praktičnih vještina i uspostavljanje kontakata s poslovnim svijetom, čime će biti bolje pripremljeni za buduće izazove na tržištu rada.

„Kroz dugogodišnju suradnju sa Sveučilištem u Splitu i Studentskim zborom, Splitsko-dalmatinska županija je prepoznala važnost ulaganja u obrazovanje, mlade talente i inovacije. Kroz zajedničke projekte, kao što su poticanje poduzetništva, podrška znanstvenim istraživanjima i razvoj tehnologije, omogućila je studentima pristup brojnim prilikama za profesionalni rast i osobni razvoj.” – poručili su iz Studentskog zbora.

IZVOR: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U SPLITU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA