LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Otvoren novi prostor Ureda za studente s invaliditetom

Novi prostor Ureda uređen je i osmišljen tako da bude još pristupačniji i otvoreniji svojim korisnicima koji trenutno primaju neki oblik potpore ili realiziraju određena prava zbog svojega statusa.

Novi prostor Ureda uređen je i osmišljen tako da bude još pristupačniji i otvoreniji svojim korisnicima koji trenutno primaju neki oblik potpore ili realiziraju određena prava zbog svojega statusa.

Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu od 23. siječnja 2020. djeluje u novom prostoru. Smješten je u Studentskom naselju Stjepan Radić, u prizemlju 12. paviljona.

Novi prostor Ureda uređen je i osmišljen tako da bude još pristupačniji i otvoreniji svojim korisnicima koji trenutno primaju neki oblik potpore ili realiziraju određena prava zbog svojega statusa (prilagodbe u praćenju nastave i u polaganju ispita, vršnjačka potpora u akademskom okruženju, prilagođeni prijevoz, asistencija u studentskom domu i slično). Potporu trenutno prima oko 400 studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

Na temelju natječaja koji je proveo Studentski zbor Akademije likovnih umjetnosti odlučeno je i tko će oslikati dio prostora. Izabrana je skica Nikoline Žabčić, studentice treće godine preddiplomskoga sveučilišnoga studija Animirani film i novi mediji.

Novim se prostorom, smještenim u studentskom domu, Sveučilište u Zagrebu želi još više približiti studentima koji trebaju neki vid podrške te im time pomoći u njihovu studijskom procesu. Podsjetimo, ured djeluje u okviru sveučilišnog Središnjega ureda za studije i upravljanje kvalitetom od 2007. godine s ciljem izjednačavanja mogućnosti te osiguravanja uvjeta za uspješno i kvalitetno studiranje svih sadašnjih, ali i budućih studenata s invaliditetom.

Uz rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, otvorenju novoga Ureda nazočili su prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, sanacijski upravitelj Studentskoga centra Zagreb Mirko Bošnjak, predstavnici Studentskoga doma Stjepan Radić, kao i predstavnici fakulteta i akademija koji djeluju u okviru Sveučilišta te brojnih institucija s kojima ono surađuje. Podršku radu Ureda za studente s invaliditetom u novom prostoru dale su i predstavnica studenata s invaliditetom u domu na Savi Ana Mandić te studentice Mirna Brođanac, Lara Dabić i Anita Blažeković.

FOTO: CROPIX