LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Otvoren natječaj za sve kreativce, organizatori pripremili bogate nagrade

Europska komisija je pokrenula kreativni natječaj na temu bioekonomije koji je otvoren do 15. kolovoza 2022., a na isti se mogu prijaviti osobe s reguliranim boravkom u Europskoj uniji i/ili Ukrajini. Autori pet najboljih ostvarenja bit će nagrađeni eko-održivim nagradama, poput, Interrail karata, u vrijednosti do 500 eura.

Europska komisija je pokrenula kreativni natječaj na temu bioekonomije koji je otvoren do 15. kolovoza 2022., a na isti se mogu prijaviti osobe s reguliranim boravkom u Europskoj uniji i/ili Ukrajini. Autori pet najboljih ostvarenja bit će nagrađeni eko-održivim nagradama, poput, Interrail karata, u vrijednosti do 500 eura.

Ako ste kreativna osoba između 14 i 35 godina i zanima vas bioekonomija i/ili s njom povezana područja, poput prehrambenih sustava, šumarstva, ruralnog razvoja, plave ekonomije i općenito klimatskih promjena, iskoristite svoj umjetnički talent i pridonesite održivoj i kružnoj tranziciji Europe!

Sudionici natječaja originalnim umjetničkim djelom na bilo kojem službenom jeziku EU-a ili ukrajinskom trebaju izraziti kako je bioekonomija prisutna u njihovu svakodnevnom životu.

Umjetničko djelo može biti video u trajanju do 30 sekundi ili slika koja sadrži: fotografiju, sliku, crtež, gif, pjesmu, pjesmu… u skladu s temom natječaja Bioekonomija u mom životu.

Imajte na umu sljedeća pitanja kao smjernice za svoja umjetnička djela:
  • Kako vidite bioekonomiju u svom životu? Kako biste je željeli vidjeti?
  • S kojim se svakodnevnim bioekonomskim pitanjima susrećete?
  • Kako komunicirate s prirodom i njezinim resursima? Kako biste željeli komunicirati s njima?
  • Pogađaju li vas neka goruća pitanja o prirodnim resursima i njihovom korištenju?
  • Koje teme vezane uz bioekonomiju vas inspiriraju, jesu li one povezane s vašim poslom, studiranjem...? Kako?
  • Zašto vam je bioekonomija važna? Koji vam je bioekonomski aspekt važan?
  • Da možete birati, kako bi bioekonomija izgledala?
Kako predajete svoje radove?

Svoje umjetničke radove šaljete stručnom povjerenstvu putem EU obrasca do 15. kolovoza 2022. u 23:59 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Što možete osvojiti?

Povjerenstvo će odabrati ukupno oko 30 umjetničkih djela koja će se koristiti u komunikaciji Komisije, kroz prezentacije, virtualne galerije, objave na društvenim mrežama te drugi vizualni materijal. Autori svih 30 odabranih radova bit će nagrađeni zahvalnicama, a pet najboljih dobit će eko-održive nagrade, poput, Interrail karata, u vrijednosti od najviše 500 eura. Pobjednici će biti poznati početkom rujna 2022. kada će ih kontaktirati organizator natječaja.

Što se želi postići natječajem?

Sudjelovanjem u natječaju želi se podići svijest o važnosti bioekonomije. Potaknuti i uključiti mlade da prošire vidike o različitim oblicima bioekonomije diljem Europe. Zatim, pokazati raznolikost bioekonomije, njene mogućnosti i značenje te skrenuti pozornost kreatorima politike i široj javnosti o različitim vizijama i realnosti bioekonomije. Valja istaknuti kako je jedan od važnih prioriteta programa Erasmus+ upravo okolišno odgovorno poslovanje koje pridonosi borbi protiv klimatskih promjena.
FOTO: UNSPLASH