LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Otvoren je Natječaj za smještaj u studentskim domovima i subvenciju privatnih smještaja

Na natječaj se imaju pravo prijaviti svi redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. Rok je za prijavu 20. srpnja.

Na natječaj se imaju pravo prijaviti svi redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. Rok je za prijavu 20. srpnja.

Upravno vijeće Studentskog centra u Osijeku raspisalo je Natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku te subvenciju privatnog smještaja za akademsku godinu 2018/2019. Tako 426 studenata može ostvariti pravo na smještaj u studentskom domu Kralja Petra Svačića 1c, 193 studenta na smještaj u studentskom domu Ivana Gorana Kovačića 4 te 600 studenata za subvenciju privatnog smještaja.

Na natječaj se imaju pravo prijaviti svi redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. Iznimno, uz odobrenje Studentskog centra u Osijeku, pravo na prijavu mogu imati i redoviti studenti s prebivalištem u Osijeku i bližoj okolici, dok izvanredni studenti nemaju to pravo.

Pravo na izravan domski smještaj studenti mogu ostvariti na temelju izvrsnosti te na temelju ostalih kriterija i uvjeta koji se nalaze u tekstu Natječaja. Studenti koji pak ne ostvaruju pravo na izravan domski smještaj moraju priložiti sljedeće dokumente:

  • potvrdu postotka riješenosti državne mature na A razini svih predmeta s postotkom riješenosti od 80 posto (brucoši)
  • potvrdu o prebivalištu izdanu od nadležne policijske postaje
  • izjavu o zajedničkoj obitelji.

Studenti koji dokazuju cenzus primanja za sve članove zajedničke obitelji za 2017. godinu moraju, među ostalima, priložiti i potvrdu nadležne Porezne uprave o visini dohotka u 2017. godini za sve članove zajedničke obitelji, OIB-e svih članova zajedničke obitelji te potvrdu o visini ukupno isplaćene obiteljske mirovine od nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje za 2017. godinu. Državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj moraju donijeti dokaz da imaju status stranca sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Kada je riječ o subvenciji stanovanja kod privatnog stanodavca, ostvaruju je studenti na temelju stečenog ukupnog broja bodova. U natječaju za subvenciju privatnih smještaja automatski sudjeluju i studenti koji nisu ostvarili pravo domskog smještaja.

Rok je za prijavu 20. srpnja. Iste se, uz obrasce dostupne na poveznici, šalju preporučenom poštom na adresu: STUDENTSKI DOM IGK, Ivana Gorana Kovačića 4, 31 000 Osijek. Privremene rang-liste bit će dostupne od 1. kolovoza na oglasnim pločama Studentskog centra u Osijeku, Studentskog doma IGK te na mrežnim stranicama Studentskog centra.

FOTO: MIRELA BELAJ / STUDENTSKI.HR