LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Početak karijere

Otvoren je drugi Job Fair Meetup; još je moguće priključiti se

Prijavite se, priključite na Zoom i jednostavno dođite do prilike za novo radno iskustvo, poručuju organizatori!

Prijavite se, priključite na Zoom i jednostavno dođite do prilike za novo radno iskustvo, poručuju organizatori!

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike, 10. svibnja 2021. počeo je drugi Job Fair Meetup! Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a prati se preko Zooma. Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na njegovoj službenoj stranici

Prvu radionicu na FER-u održali su predstavnici dSpace Engineeringa, internacionalnog poduzeća koje ispituje mehatroničke sustave u automobilskoj industriji. Studentima su odlučili približiti jedan od alata koji svakodnevno koriste – upravljač sklopkama pretvarača kod elektromotornih pogona te ih isprobati na simulatoru i vlastitoj platformi.

Polaznici radionice ističu zadovoljstvo:

– Drago mi je da je dSpace došao jer su radili real-time simulacije i hardware in the loop, tehnologije čiji je doprinos u današnje vrijeme neprocjenjiv. Bilo je vrlo opušteno, obrađivali smo pokazni primjer na stvarnom uređaju. Za sve FER-ovce koji smatraju da na fakultetu nema dovoljno prakse, imali su odlične priliku da vidite mnogo toga iz prve ruke.

U isto vrijeme se u KSET-u održavao prvi blok talkova. CROZ je objasnio zašto je važnija dobra radna ekipa od najnovije opreme, dok je Netgen obrazložio zašto je važno stvoriti ugodnu atmosferu na radnom mjestu i zašto se najčešće do rješenja dolazi u ležernoj atmosferi, tijekom pauze. Uz njih je minus5 predstavio hodogram puta uspona ka poziciji CTO-a. SysKit je pričao o detaljima moćnog programskog jezika TypeScript. Prvi blok zatvorio je Bornfight s pričom o zanimljivom projektu u Saudijskoj Arabiji. Usprkos mnogim problemima, izrada igrice za djecu koja koristi contactless tehnologiju, neočekivano se pokazala jako korisnom u vrijeme pandemije.

Drugu radionicu na FER-u održao je CROZ na temu mob programminga. Studentima su njegovi predstavnici pripremili primjer koji bi svima koristio u stvarnom životu – deploy proces aplikacije koja prikazuje trenutno stanje pred FER-ovom menzom Cassandrom.  

U međuvremenu, talkovi su se u KSET-u nastavili jednakim žarom, a prvo je bilo poduzeće FIVE s temom Zero to hero. Na temelju jednog od nedavnih projekata njegovi su djelatnici približili studentima kako izgleda rad na projektu i kako se suočiti s problemima. Visage technologies predstavio je atraktivno tehnološko područje computer visiona i pokazao kako razvija visoke razine autonomije u električnim automobilima. Drugi na području computer visiona bio je Real Networks koji je objasnio studentima što sve može moćna kombinacija umjetne inteligencije i računalnog vida. 

Kao šlag na tortu stigla je krajem dana i panel-rasprava. Moderatorica Ena Džanko, uz predstavnike poduzeća FIVE, Bornfight i Microblink te prof. dr. sc. Željka Car s FER-a, vodila je diskusiju o project managementu. Studenti su mogli saznati mnoge savjete i zanimljivosti iz života voditelja projekata te kako uopće postati jedan od njih. 

Program preostalih dana Job Fair Meetupa objavljen je na poveznici. Prijavite se, priključite na Zoom i jednostavno dođite do prilike za novo radno iskustvo, poručuju organizatori!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Organizatori su: FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).
FOTO: KSET