LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI SMJEŠTAJ

Otvara se novi studentski dom u Bjelovaru, studentima na raspolaganju i menza

Kreće cjelovita obnova budućeg studentskog doma u Bjelovaru. Dekanica ističe nužnost doma te priliku za privlačenje studenta iz cijele Hrvatske.

Kreće cjelovita obnova budućeg studentskog doma u Bjelovaru. Dekanica ističe nužnost doma te priliku za privlačenje studenta iz cijele Hrvatske.

Bjelovar uskoro dobiva novi studentski dom, kojim se nastoji maksimalno olakšati život studentima koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske. Početak radova na obnovi zgrade budućeg doma obilježen je u srijedu, svečanošću kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Bjelovara i Veleučilišta u Bjelovaru.

Dom će se prostirati na četiri etaže – podrum, prizemlje i dva kata. Planirano je ukupno 35 soba koje će moći primiti 63 studenta. Osim smještaja, studenti će imati na raspolaganju i menzu s kapacitetom za 110 studenata, multimedijsku knjižnicu, teretanu te druge sadržaje.
 

Rekordan broj prijava za smještaj u splitskim studentskim domovima, nije ga dobilo čak 1400 studenata!



Ukupna investicija osigurana je zahvaljujući sredstvima grada, a ukupni trošak radova iznosi nešto više od 4,9 milijuna eura. Radovi će se sufinancirati putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, dok će dvorišni dio financirati Grad Bjelovar.

Posljedice Olimpijskih igara u Parizu: radnici zauzeli studentske sobe, a studenti ostali bez smještaja


Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru, Zrinka Puharić, istaknula je kako u Bjelovaru studira 632 studenata, od kojih njih 113 ima pravo na subvencionirani smještaj, odnosno nemaju prijavljeno prebivalište u Bjelovaru. Naglasila je kako je zbog toga studentski dom postao nužan te će biti prilika za daljnje privlačenje studenata iz cijele Hrvatske.

Gradonačelnik Dario Hrebak također je izrazio zadovoljstvo što će studenti napokon imati moderne uvjete za boravak i učenje, naglasivši kako je ovaj projekt dio šireg plana razvoja grada i unaprjeđenja studentskog života.

Objavljene konačne rang-liste: više od 23 tisuće novih studenata kreće na fakultete!


Postupak cjelovite i energetske obnove je započeo, a rok za završetak radova je 10 mjeseci, nakon čega kreće opremanje doma.
FOTO: INSTAGRAM VELEUČILIŠTE U BJELOVARU