LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veleučilište u Karlovcu

Osnovan Ured za karijerno savjetovanje i podršku studentima

– Svim studentima bit će na raspolaganju usluge karijernog savjetovanja i podrške kroz edukativne radionice i individualno savjetovanje. – istaknuli su s Veleučilišta u Karlovcu.

– Svim studentima bit će na raspolaganju usluge karijernog savjetovanja i podrške kroz edukativne radionice i individualno savjetovanje. – istaknuli su s Veleučilišta u Karlovcu.

U okviru projekta Snaga vještina – unapređenje stručne prakse na stručnim studijima Veleučilišta u Karlovcu osnovan je Ured za karijerno savjetovanje i podršku studentima. Njegov je glavni cilj, naveli su s Veleučilišta, omogućiti im lakši i brži prijelaz na tržište rada kroz unapređenje i razvijanje novih modela stručne prakse i stjecanja praktičnih znanja te razvijanje vještina upravljanja karijerom.

Novi model stručne prakse, istaknuli su, za početak će se razviti za studij Ugostiteljstva te Lovstva i zaštite prirode, s planom kasnije primjene i na ostalim studijima. Najavljuju da će u tu svrhu raditi na jačanju povezanosti poslodavaca, alumnija i Veleučilišta kako bi se studentima pružile bolje mogućnosti za povezivanje s gospodarstvom.

– Svim studentima bit će na raspolaganju usluge karijernog savjetovanja i podrške kroz edukativne radionice i individualno savjetovanje. Karijerno savjetovanje namijenjeno je svima koji se pitaju što nakon završenog studija, je li studij koji studiraju pravi odabir za njih, kako doći do informacija o slobodnim radnim mjestima, kako se što bolje predstaviti poslodavcu na razgovoru za posao, kako napisati dobru molbu za posao ili motivacijsko pismo i slična pitanja koja postavljamo kada tražimo svoj profesionalno put. – istaknuto je na službenim stranicama Veleučilišta u Karlovcu.

Navedeno je kako će pružati podršku studentima u stjecanju kvalitetnijih strategija učenja i učinkovitijeg planiranja vremena radionicama i individualnim radom. Osim toga, pružat će im i psihološku podršku tijekom studiranja u trenucima kada se pojavi potreba za dodatnom pomoći u prolaženju kroz neke osobne teškoće i izazove.
FOTO: PEXELS