LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Osniva se novi fakultet logopedije na Sveučilištu u Rijeci, veliki korak u razvoju obrazovanja

Povijest uspostave studija je započela 2019. godine, kada je donesen prijedlog za pokretanje prijediplomskog studija logopedije, a 2021. godine usvojen je i prijedlog diplomskog studija.

Povijest uspostave studija je započela 2019. godine, kada je donesen prijedlog za pokretanje prijediplomskog studija logopedije, a 2021. godine usvojen je i prijedlog diplomskog studija.

Na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj 24. rujna 2024. godine, donesena je važna odluka o osnivanju Fakulteta za logopediju. Novi fakultet bit će dio Sveučilišta u Rijeci, bez zasebne pravne osobnosti, a predstavlja veliki korak u razvoju obrazovanja i znanstvenog istraživanja u području logopedije. Ovo osnivanje omogućit će daljnji razvoj suradnje s Logopedskim centrom te doprinos zajednici kroz poboljšanje kvalitete života i podršku u obrazovanju nedostajućih zanimanja.

Dolazi drugo izdanje konferencije „Women who are changing science”, na projektu sudjeluje čak 5 organizatora


Povijest uspostave studija logopedije na Sveučilištu započela je 2019. godine, kada je donesen prijedlog za pokretanje prijediplomskog studija logopedije, a 2021. godine usvojen je i prijedlog diplomskog studija. Fakultet za logopediju stoga će značajno pridonijeti razvoju ovog područja u Republici Hrvatskoj. Za vršitelja dužnosti dekana imenovan je izv. prof. dr. sc. Zdravko Kolundžić.
 

Novi program cjeloživotnog obrazovanja


Raspisan je novi krug natječaja za financiranje projekata znanstvenika na Sveučilištu u Rijeci


Senat je također usvojio program cjeloživotnog obrazovanja – mikrokvalifikacija pod nazivom „Inženjerstvo okoliša“, koji će provoditi Tehnički fakultet u Rijeci u suradnji s Fakultetom biotehnologije i razvoja lijekova te Građevinskim fakultetom. Program će trajati dvije godine, a polaznici će steći 20 ECTS bodova, uz uvjet završenog prijediplomskog studija iz tehničkih, biotehničkih ili biomedicinskih znanosti.

Ovako su izgledali studentski izbori na sveučilištima ove godine. Gdje je izlaznost niska, a gdje najviša?


Na sjednici su članovi Senata čestitali i novoizabranim redovitim profesorima s Medicinskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti, ističući njihov doprinos znanstvenoj i obrazovnoj zajednici.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA