LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online natjecanje otvoreno za sve studente

Osmislite rješenje za osvjetljenje drevnog hrama i osvojite čak tisuću eura

Uz mogućnost osvajanja vrijednih nagrada, sudjelovanje u „Computational Modeling Challengeu” pruža priliku za primjenu stečenog znanja u stvarnim inženjerskim izazovima te razvoj ključnih vještina potrebnih za buduće karijere u industriji.

Uz mogućnost osvajanja vrijednih nagrada, sudjelovanje u „Computational Modeling Challengeu” pruža priliku za primjenu stečenog znanja u stvarnim inženjerskim izazovima te razvoj ključnih vještina potrebnih za buduće karijere u industriji.

Zavod za primijenjenu matematiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u suradnji s Odborom studijskog profila Računalno modeliranje u inženjerstvu i tvrtkom AVL-AST d.o.o. organizira novo izdanje natjecanja u računalnom modeliranju, pod nazivom Computational Modeling Challenge 2024. Cilj tog natjecanja promocija je matematičkog i računalnog modeliranja u inženjerskom sektoru, a pozivaju se svi studenti visokih učilišta iz Hrvatske da sudjeluju.

Ovogodišnji izazov donosi jedinstveni zadatak u kojem sudionici trebaju pronaći optimalno rješenje za osvjetljenje drevnog podzemnog hrama Yaana. Graditelji drevnog Carstva Hypogea sagradili su hram koji je u potpunosti zaklonjen od sunčeve svjetlosti, no koristeći sustav svjetiljki i zrcala uspjeli su osvijetliti njegovu unutrašnjost. Zadatak sudionika je primijeniti suvremene metode računalnog modeliranja kako bi postigli maksimalnu razinu osvijetljenosti, koristeći točno osam zrcala. Detaljniji opis izazova potražite na sljedećoj stranici.

FSB Racing Team osvojio prvo mjesto na Formula Student natjecanju u Poljskoj



Sudjelovati mogu svi studenti visokih učilišta u Hrvatskoj, bilo to individualno ili u timovima od najviše četiri člana. Zadatak natjecatelja je optimizirati položaje svjetiljke i zrcala uzimajući u obzir višestruke refleksije, a rješenja će se evaluirati sustavom Edgar, koji omogućuje automatsku provjeru točnosti i učinkovitosti prijedloga. Cijeli proces natjecanja odvija se online, a prijave su otvorene do 8. studenoga 2024. godine.

Studenti Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti osvojili srebro na međunarodnom natjecanju u Budimpešti


Organizatori i sponzor AVL-AST d.o.o. osigurali su nagrade za tri najbolja rješenja. Prvo mjesto osvaja 1000 eura, dok će drugoplasirani tim ili pojedinac osvojiti 500 eura, a treće mjesto donosi 300 eura.

Natjecanje je prilika za studente da pokažu inovativnost i kreativnost u rješavanju stvarnih inženjerskih problema te steknu iskustvo u primjeni matematičkih i računalnih metoda. Više informacija, uključujući detalje o prijavi, mogu se pronaći na sljedećoj web-stranici. Upute za predaju rješenja nalaze se ovdje.

IZVOR: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA ZAGREB
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA