LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Play Your Airport

Osmislite inovativno rješenje za poboljšanje aerodromskih usluga i osvojite vrijedne nagrade

Play Your Airport prvi put se predstavlja u Hrvatskoj, a fokusira se na mala i srednja poduzeća, akademsku zajednicu i startupove.

Play Your Airport prvi put se predstavlja u Hrvatskoj, a fokusira se na mala i srednja poduzeća, akademsku zajednicu i startupove.

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) i Aéroports de Paris (Groupe ADP) pokreću inovativni projekt, pod nazivom Play Your Airport. Projekt predstavlja izvanrednu priliku za inovatore iz različitih područja da ponude rješenja za unaprjeđenje aerodromske usluge te jedinstvenog putničkog iskustva.

Cilj Zračne luke Zagreb je postati lider regije u pružanju usluga gostoprimstva i upravljanja zračnim lukama, odnosno da postane pokretač lokalnih promjena u smislu inovacija te razvoja ekosustava i aktivnosti na lokalnoj razini. Inovativnost projekata vrednovat će se kroz tri ključne kategorije: Zeleni aerodrom, Automatizacija aerodromskih procesa i Putničko iskustvo. Sudionici u ovom izazovu imaju priliku predložiti rješenje vezano uz jednu od ponuđenih kategorija.

Dijeli se bavarska stipendija i to za nekoliko europskih država, uključujući i hrvatske studente


Play Your Airport prvi put se predstavlja u Hrvatskoj, a fokusira se na mala i srednja poduzeća, akademsku zajednicu i startupove. Sudionici će imati priliku implementirati svoje ideje i tehnološka rješenja u zračnoj luci, uz mogućnost osvajanja nagrada iz fonda od 10 000 eura. Do sada je ovaj izazov uspješno organiziran u zračnim lukama u Parizu i Antananarivu na Madagaskaru, a peto izdanje održat će se u Zagrebu. Prijave su otvorene do 26. srpnja 2024. godine, i to na sljedećoj poveznici.

Prijedloge projekata ocjenjivat će stručni žiri, sastavljen od članova MZLZ-a i ADP-a, predstavnika lokalne zajednice, akademske zajednice te medijskog partnera. Kriteriji ocjenjivanja uključuju relevantnost predloženog rješenja za zagrebački aerodrom, inovativnost, kvalitetu opisa projekta, izvedivost te sastav i prezentaciju tima.

Raspisan je novi krug natječaja za financiranje projekata znanstvenika na Sveučilištu u Rijeci



Tri najbolja rješenja bit će nagrađena vrijednim nagradama. Prvo mjesto rezultirat će s osvojenih 5000 eura, putovanjem u Pariz s posjetom Inovacijskom centru Groupe ADP-a, mentorskom podrškom MZLZ-a od 3 do 6 mjeseci, globalnom promocijom na društvenim mrežama Groupe ADP-a i MZLZ-a te sudjelovanjem na međunarodnim inovacijskim sastancima. Nagrada za osvojeno drugo mjesto iznosi 3000 eura, uz globalnu izloženost na društvenim mrežama te sudjelovanje na međunarodnim inovacijskim sastancima, dok nagrada za treće mjesto nosi 2000 eura, uz globalnu izloženost na društvenim mrežama te sudjelovanje na međunarodnim inovacijskim sastancima.

Otvori vrata svojoj umjetničkoj karijeri: prilika za kreativne studente umjetnike


Vše informacija o natječaju potražite na sljedećoj poveznici.
 
IZVOR: AÉROPORTS DE PARIS
FOTO: GETTY IMAGES