LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki Tabor kao inspiracija

Osmisli kreativan odjevni predmet i osvoji vrijedne nagrade

Pokažite svoju kreativnu stranu, osmislite zanimljiv dizajn i osvojite vrijednu nagradu.

Pokažite svoju kreativnu stranu, osmislite zanimljiv dizajn i osvojite vrijednu nagradu.

Ako ste kreativni i imate smisla za stvaranje skica odjeće, imate priliku sudjelovati na javnom natječaju za dizajn i kreativno rješenje odjevnih predmeta inspiriranih arhitekturom Velikog Tabora, koji provodi istoimeni Dvor.

Zadatak je kreirati odjeću od tekstila (poseban odjevni predmet ili više njih) inspirirajući se arhitekturom Velikog Tabora. Odjevni predmet treba dizajnirati tako da se na njemu jasno mogu uočiti karakteristike velikotaborske kasnogotičke i renesansne arhitekture i/ili zasebni arhitektonski elementi i/ili zidni oslici, stoji na stranici Tekstilno–tehnološkog fakulteta. 

Prijaviti se mogu svi zainteresirani sudionici, bez obzira na profesionalni status, a mogu koristiti fotografije dostupne na internetskoj stranici Dvora Veliki Tabor ili fotografije iz privatne arhive kao inspiraciju za svoje kreacije.

Natječaj traje od 17. srpnja do 1. rujna 2023. godine, kada je zadnji rok za slanje skica u elektronskom obliku na adresu kristina.pavlovic@mhz.hr. s podacima: NATJEČAJ ZA DIZAJN ODJEĆE – DVOR VELIKI TABOR. Uz to treba poslati skice, izvedene u bilo kojoj tehnici, do 1. rujna 2023. na papiru (max-format A3) na adresu Dvor Veliki Tabor, za natječaj, Hum Košnički 1, 49 216 Desinić. Svaki natjecatelj je, uz najviše 5 skica, dužan poslati i svoje podatke – ime, prezime, adresu i broj kontakt telefona, naglašeno je u objavi.

Radove će pregledati ocjenjivački sud uz kriterije: originalnost, održivost, prepoznatljivost velikotaborske arhitekture i/ili detalja te lakoća izvedbe odjevnog predmeta sa skice. Prvo mjesto dobit će novčanu nagradu, a još tri natjecatelja dobit će poklon-pakete..

Natječaj se provodi u sklopu obilježavanja Dana europske baštine 2023. godine s ciljem dobivanja skica odjevnih predmeta koji bi se potencijalno mogli realizirati i koristiti tijekom događanja u muzeju ili obogatiti prostore muzeja zbog svojih estetskih i funkcionalnih vrijednosti.
 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT