LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
stipendije u četiri kategorije

Osječko-baranjska županija dodjeljuje 170 stipendija srednjoškolcima i studentima u trajanju od deset mjeseci

Stipendije su namijenjene učenicima od prvog razreda srednje škole i studentima od četvrte godine sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija, a dodjeljivat će se tijekom 10 mjeseci.

Stipendije su namijenjene učenicima od prvog razreda srednje škole i studentima od četvrte godine sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija, a dodjeljivat će se tijekom 10 mjeseci.

Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije objavio je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku, odnosno akademsku godinu 2024./2025. Stipendije su namijenjene učenicima od prvog razreda srednje škole i studentima od četvrte godine sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija, a dodjeljivat će se tijekom 10 mjeseci.

Prijave na natječaj mogu podnositi punoljetni učenici i studenti, dok roditelji ili staratelji podnose prijavu za malodobne učenike. Pravo na stipendiju imaju učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju status redovitog učenika ili studenta te su prvi put upisani u razred ili godinu studija koja omogućuje ostvarivanje stipendije. Također, moraju imati prebivalište na području Županije najmanje dvije godine prije objave natječaja.

Grad iz Karlovačke županije povećava broj i iznose stipendija za učenike i studente



Natječaj obuhvaća četiri kategorije za dodjelu stipendija: daroviti učenici i studenti, oni koji se obrazuju za zanimanja u STEM području, studenti i učenici koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te učenici i studenti slabijeg socijalnog statusa. Kriteriji za dodjelu stipendija variraju ovisno o kategoriji i uključuju opći uspjeh, uspjeh na natjecanjima, objavljene radove te druge relevantne čimbenike.

Prijavi se za stipendije „Drugačiji svijet” za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi


Za 2024./2025. školsku, odnosno akademsku godinu bit će dodijeljeno 100 stipendija učenicima, dok će 70 stipendija biti namijenjeno studentima. Visina stipendija iznosi 70 eura mjesečno za učenike i 160 eura mjesečno za studente. Od tog broja, 30 stipendija bit će dodijeljeno darovitim učenicima i studentima, dok će ostale stipendije biti podijeljene prema zanimanjima iz STEM područja.

Prijave za dodjelu stipendija moraju se poslati u roku od 15 dana od dana objave natječaja, a posljednji rok za podnošenje prijava je 19. listopada 2024. godine. Prijave se dostavljaju na adresu Osječko-baranjske županije, Upravni odjel za obrazovanje i mlade, s naznakom „Natječaj za stipendije".

IZVOR: OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA