LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Božićna čarolija"

Osječki studenti na Filozofskom fakultetu prikupljaju namirnice za potrebite

Dobrodošle su sve donacije, a najviše se traže brašno, sol, šećer, riža i slatkiši. Akcija traje do 21. prosinca.

Dobrodošle su sve donacije, a najviše se traže brašno, sol, šećer, riža i slatkiši. Akcija traje do 21. prosinca.

Prosinac je mjesec darivanja, a osim obitelji i prijateljima, osmijeh na lice možemo staviti i potrebitijima od nas. Stoga je Udruga studenata pedagogije Filozofskog fakulteta iz Osijeka odlučila pokrenuti ne jednu, već dvije hvale vrijedne humanitarne akcije.

Prošlog su tjedna prikupljali namirnice za pučku kuhinju, a sada trebaju nove donacije kako bi svim osječkim obiteljima poklonili ljepše blagdane. Ovo im je već treća godina otkako organiziraju božićnu humanitarnu akciju, a odaziv ih uvijek iznenadi.

– Odaziv je uvijek velik jer nam studenti i profesori i ostali koji sudjeluju imaju ogromna srca i uvijek se rado odazovu. Namirnice koje su najpotrebnije su brašno, sol, šećer, riža, nekakvi slatkiši i zapravo što god samo da nije brzo kvarljivo. – rekla nam je Dunja Tomić iz Udruge.

Svi koji mogu pozvani su donirati namirnice i osnovne higijenske potrepštine, a donacije će se prikupljati od 17. do 21. prosinca (ponedjeljak – petak) na Filozofskom fakultetu. Prikupljat će se brašno, ulje, riža, šećer, sitna kuhinjska sol, tjestenina, juhe u vrećici, riblje i mesne konzerve i marmelade.

Svi koji nešto doniraju na poklon će dobiti božićni ukras koji su svojim rukama izradili studenti. 

FOTO: PIXABAY