LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
za akademsku godinu 2024./2025.

Općina Maruševec nudi mjesečne stipendije studentima. Evo koji su uvjeti

Iznosi stipendija za ovu akademsku godinu iznose 80 eura mjesečno za studente koji studiraju u Maruševcu, Čakovcu i Varaždinu te 90 eura mjesečno za studente koji studiraju u Zagrebu i ostalim gradovima.

Iznosi stipendija za ovu akademsku godinu iznose 80 eura mjesečno za studente koji studiraju u Maruševcu, Čakovcu i Varaždinu te 90 eura mjesečno za studente koji studiraju u Zagrebu i ostalim gradovima.

Općina Maruševec raspisala je javni poziv za dodjelu stipendija redovitim studentima za akademsku godinu 2024./2025. Pravo na stipendiju imaju svi redoviti studenti koji imaju prebivalište na području Općine Maruševec najmanje tri godine, uz uvjet da prvi put upisuju godinu studija koju pohađaju te da ne primaju druge stipendije ili novčane potpore. Također, nositelj zajedničkog domaćinstva studenta mora imati podmirene sve financijske obaveze prema Općini.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna 2024. do 30. lipnja 2025. godine. Studenti koji ispunjavaju uvjete trebaju uz obrazac prijave dostaviti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom studiranju, potvrdu o prebivalištu, presliku osobne iskaznice i domovnice te izjavu da nisu korisnici drugih stipendija.

Međimurska županija najavljuje financijsku potporu za studente u akademskoj godini 2024./2025.



Studenti koji već primaju stipendiju Općine Maruševec moraju do 15. listopada 2024. godine dostaviti potvrdu o upisu u narednu godinu studija kako bi nastavili primati stipendiju. Iznosi stipendija za ovu akademsku godinu iznose 80 eura mjesečno za studente koji studiraju u Maruševcu, Čakovcu i Varaždinu te 90 eura mjesečno za studente koji studiraju u Zagrebu i ostalim gradovima.

Zagrebački fakultet raspisao natječaj za dodjelu stipendija, prijave treba poslati unutar osam dana



Prijave se primaju od 19. rujna do 4. listopada 2024. godine, a studenti ih mogu dostaviti osobno, poštom ili putem e-mail na adresu strucni.suradnik@marusevec.hr. Nakon što sukladno uvjetima iz javnog poziva potpišu ugovor s Općinom, stipendije će se isplaćivati redovito od 1. rujna 2024. godine do kraja akademske godine. Visina stipendija za svaku narednu godinu ovisit će o raspoloživim sredstvima u proračunu Općine.
IZVOR: OPĆINA MARUŠEVEC
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA