LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
za redovne studente

Općina iz Međimurja raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Iznos raste s udaljenošću studenata od doma

Stipendije će se dodjeljivati za vrijeme trajanja redovnog studija, sve dok stipendist ima status redovnog studenta. To razdoblje obuhvaća deset mjeseci unutar akademske godine.

Stipendije će se dodjeljivati za vrijeme trajanja redovnog studija, sve dok stipendist ima status redovnog studenta. To razdoblje obuhvaća deset mjeseci unutar akademske godine.

Općina Pribislavec raspisala je natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku godinu 2024./2025. Ove stipendije su namijenjene studentima iz područja Općine Pribislavec i iznose od 50 do 95 eura mjesečno, ovisno o mjestu prebivališta. Tako će studenti iz Čakovca primati 50 eura mjesečno, dok će oni iz Varaždina dobivati 65 eura, a studenti iz Zagreba 80 eura. Studentima koji dolaze iz udaljenijih gradova od Zagreba ili iz inozemstva stipendija iznosi 95 eura mjesečno.

Stipendije će se dodjeljivati za vrijeme trajanja redovnog studija, sve dok stipendist ima status redovnog studenta, a to razdoblje obuhvaća deset mjeseci unutar akademske godine. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske i čiji roditelj ili skrbnik ima prebivalište na području Općine Pribislavec najmanje pet godina neprekidno prije objave natječaja. Također, kandidati moraju imati prosjek ocjena svih položenih ispita tijekom studija najmanje 2,5, dok studenti prve godine studija trebaju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja, uključujući i maturu.

Osječko-baranjska županija dodjeljuje 170 stipendija srednjoškolcima i studentima u trajanju od deset mjeseci



Za prijavu na natječaj potrebno je dostaviti zamolbu uz prateću dokumentaciju. Uvjeti uključuju kratki životopis, uvjerenje o redovnom upisu na studij, potvrdu fakulteta o prosjeku ocjena, kao i presliku osobne iskaznice. Uz to, kandidati trebaju priložiti različite potvrde vezane uz školovanje članova kućanstva i njihove prihode. Sve dokumente na stranim jezicima potrebno je prevesti na hrvatski jezik.

Grad iz Karlovačke županije povećava broj i iznose stipendija za učenike i studente



Zamolbe se zaprimaju do 18. listopada 2024. godine na adresu Općine Pribislavec, uz naznaku „Natječaj za dodjelu stipendija 2024./2025. – NE OTVARATI!“. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni unutar osam dana od obavljenog izbora. Uz stipendiste će biti sklopljen ugovor o pravima i obvezama za vrijeme korištenja stipendije.

Prijavi se za stipendije „Drugačiji svijet” za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi



Dodatne informacije o natječaju dostupne su u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Pribislavec, a zainteresirani se mogu obratiti i na broj telefona 040/360-211 ili posjetiti službenu stranicu Općine Pribislavec.
IZVOR: OPĆINA PRIBISLAVEC
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA