LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Speed date"

Okupljeni timovi koji će razvijati turistička rješenja na natjecanju TVZ Mc2

TVZ Mc2 započeo je natjecateljski dio uz inovativno druženje dizajnera i programera. Najvažniji trenutak večeri predstavila je udruga CISEx koja je objavila ovogodišnju temu natjecanja – turizam.

TVZ Mc2 započeo je natjecateljski dio uz inovativno druženje dizajnera i programera. Najvažniji trenutak večeri predstavila je udruga CISEx koja je objavila ovogodišnju temu natjecanja – turizam.

U Klubu Studentskog centra održan je TVZ Mc2 speed date, susret dizajnera i programera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) koji će zajedno raditi na osmišljavanju kreativnih rješenja u sklopu najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija. Uz 25 tvrtki partnera i preko 100 prijavljenih studenata događaj je i ove godine potvrdio vrijednost koju ima u stjecanju novih iskustava i vještina za studente, kao i regrutaciju perspektivnih mladih snaga za hrvatsku informatičku zajednicu.

Glavni je cilj svakog natjecanja natjecati se u nečemu pa se rijetko koje zaista posvećuje edukaciji. Ove se godine na TVZ Mc2-u natjecalo baš u tom području, cijela veljača i ožujak bili su izvrsno posjećeni u čak tri edukacijska niza.

TVZ Mc2 Bauštela okupila je više od 200 studenta i gostiju na interaktivnim predavanjima tvrtki SPAN, Infinum, Five i Degordian posvećenim upravo iskustvima najboljih. Paralelno se održala i serija od četiri TVZ Mc2 Partnerska stola, na kojemu su predstavnici svih 25 tvrtki partnera imali prilike opušteno razgovarati sa zainteresiranim studentima o izazovima koje oni susreću u procesu razvoja, trendovima mobilnih i drugih inovativnih tehnologija, ali i konkretnim mogućnostima rada uz studiranje. I na kraju, tijekom ožujka je održana i prava mala hands-on školica razvoja mobilnih aplikacija. Više od 50 studenta TVZ-a pohađalo je sedam Android i Dizajn radionica koje su vodili stručnjaci iz tvrtki Degordian, Five, Infinum i Undabot kako bi potpuno spremni dočekali ovogodišnje natjecanje.

Iako se već tijekom edukacije studenti međusobno upoznaju, stvaraju partnerstva i timove, za sve koji još uvijek nemaju svoj tim organizatori im u maniri procesa brzog upoznavanja kroz TVZ Mc2 Speed Date osiguravaju opuštenu atmosferu. Čine to kako bi se zainteresirani programeri i dizajneri predstavili jedni drugima i pronašli zajedničke interese za natjecanje.

Foto: Anamarija Kostanić

Studenti koji su formirali timove moći će u sljedećih šest tjedana, sve do 18. svibnja, razvijati svoja rješenja na temu natjecanja. Tema se određuje u suradnji s još jednim od važnih partnera natjecanja, Udrugom Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera – CISEx, čiji je član Upravnog odbora gospodin Damir Popović krajem večeri objavio:

– Ove smo godine odabrali temu turizam jer vam je dovoljno poznata, ali i važna za hrvatsko gospodarstvo pa ćete tako uz malo upornosti i nesumnjiv interes i nadarenost već za šest tjedana imati priliku predstaviti svoja rješenja pred zainteresiranim predstavnicima ove vrlo impresivne partnerske zajednice natjecanja.

Motivaciju za razvoj aplikacije studenti su dobili i od Ivana Brezaka Brkana s Netokracije koji je poručio studentima da je ovo izvrsna prilika da pokažu kako mobilne tehnologije mogu iznimno pomoći najperspektivnijoj grani hrvatskog gospodarstva, ali i prilika da se ne zaustave u ulaganju u svoj razvoj ni izvan granica fakulteta. Budite bahati u svom predstavljanju rješenja poslodavcima iako se to čini nekada teško, poručio im je te je naglasio da moraju biti odvažni jer će samo tako uz svoja buduća rješenja i ideje imati priliku ostvariti više i napredovati – i profesionalno i osobno.

Osim spajanja timova TVZ Mc2 Speed date je neformalan događaj koji nije zaobišao partnere natjecanja. Odazvali su se u velikom broju kako bi imali priliku upoznati se sa studentima, njihovim radom i vještinama te planovima za budućnost. Studenti su pak izrazili veliko zadovoljstvo što postoji ovakav događaj jer se tijekom studija nisu imali prilike tako dobro međusobno upoznati, a suradnja na zajedničkim projektima uz mentorstvo i savjete profesionalaca iz struke nakon završetka studija bit će im iznimno korisna.

Prilika za druženje s poslodavcima nastavlja se već sljedećom kontrolnom točkom natjecanja, TVZ Mc2 Pitching for mentorship, koje će se održati u novootvorenim prostorima Tehnološkog parka Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu. Obavijesti o natjecanju pratite na poveznici.

FOTO: ANAMARIJA KOSTANIĆ