LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nevjerojatna cijena 

Oglas za najam studentskih stanova u Splitu zgrozio javnost: „Boje li se ovi ljudi karme ili boga?”

Studenti koji ne ostvare pravo na studentski smještaj primorani su živjeti u stanu, a tada su osuđeni na milost i nemilost stanodavca te prazne džepove.

Studenti koji ne ostvare pravo na studentski smještaj primorani su živjeti u stanu, a tada su osuđeni na milost i nemilost stanodavca te prazne džepove.

U Facebook grupi Tražim stan/iznajmljujem stan Split jedan član je objavio oglas za više dvosobnih stanova na Pazdigradu, Gripama i Spinutu, ciljajući na studentsku populaciju. Stanovi bi studentima bili na raspolaganju od 15. rujna do 1. srpnja, ali cijena koju traži teško bi se mogla uklopiti u studentski budžet.

Naime, vlasnik traži samo 700 eura mjesečno, s time da režije nisu uključene u cijenu, a članovi grupe su kroz komentare koji su uslijedili, prozvali vlasnika stanova.

Odakle studentima toliko novaca?? Oni povremeno radu za pokrit stanarinu. Nisu doktori i inženjeri. Odakle im sve skupa cca. 400€ s režijama?, zapitao se jedan od članova grupe.

Neki su vlasnika upitali je li ga, kako kažu, sram i strah, a jedan od komentara našalio se pitanjem: Imaju li studenti besplatnu hranu?

Na sve se oglasio autor oglasa, koji u svojim zahtjevima ne vidi apsolutno nikakav problem.

Stanovi su veliki, u svakom mogu boraviti 3–4 studenta komotno, tako da ne vidim u čemu je problem, rekao je vlasnik.

No, komentari nezadovoljstva samo su se nastavili nizati, ali to nije iznenađenje. S prosječnom studentskom satnicom od 4.38 eura, student koji bi živio tamo s cimerom morao bi odraditi oko 80 sati mjesečno samo da pokrije troškove najma, a tome treba pridodati režije, hranu i ostale osnovne životne troškove.
FOTO: FB SCREENSHOT