LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Održava se ljetna škola u Sloveniji za studente Agronomije

Cilj ljetne škole je potaknuti interes za animalnu znanost, genetiku, biološku raznolikost i bioinformatiku među studentima preddiplomskih i diplomskih studija.

Cilj ljetne škole je potaknuti interes za animalnu znanost, genetiku, biološku raznolikost i bioinformatiku među studentima preddiplomskih i diplomskih studija.

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Biotehničkim fakultetom Sveučilišta u Ljubljani, organizira ljetnu školu pod nazivom Navigating genetic diversity with bioinformatics. Događaj će se održati od 10. do 12. srpnja 2024. godine na Biotehničkom fakultetu u Domžalama, Slovenija.

Cilj ljetne škole je potaknuti interes za animalnu znanost, genetiku, biološku raznolikost i bioinformatiku među studentima preddiplomskih i diplomskih studija. Studentima ćemo predstaviti izazove u području očuvanja biološke raznolikosti kod domaćih životinja. Predavanja, računalne vježbe i prezentacija genetičkog laboratorija bit će osmišljeni tako da sudionici postupno uče o tehnikama koje se danas koriste u istraživanju biološke raznolikosti kod domaćih životinja. Upoznat će se s radom u genetičkom laboratoriju te osnovnim bioinformatičkim metodama koje se koriste za analizu genetske raznolikosti (npr. izračun genetičkih parametara populacije, analiza strukture populacije, procjena stupnja srodstva). Primjeri koje će se koristiti u ljetnoj školi temeljit će se na podacima autohtonih pasmina životinja. Za ovaj tečaj nije potrebno prethodno znanje programiranja, dok grupni projekti mogu pružiti priliku za učenje osnova programiranja.

Više o djelovanju u kriznim situacijama na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Osijeku



Ljetna škola otvorena je za sve studente, s posebnim naglaskom na one iz područja Animalnih znanosti te diplomskih studija povezanih s tim područjem. Sudionici će imati priliku istraživati analizu genetske raznolikosti pomoću alata i tehnika bioinformatike.Radionice tijekom ljetne škole vodit će izv. prof. dr. sc. Dubravko Škorput i doc. dr. sc. Minja Zorc, priznati stručnjaci u području.

Prijavite svoj studentski znanstveni rad i osigurajte objavu u uglednom časopisu



Više informacija o ljetnoj školi, programu i detalje o prijavama zainteresirani mogu potražiti na službenoj web stranici ljetne škole.
IZVOR: AGRONOMSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: GETTY IMAGES, ILUSTRACIJA