LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Druženje sa stranim studentima

Održani Orijentacijski dani za strane studente na Sveučilištu u Dubrovniku

Na Sveučilište u Dubrovniku ovaj su semestar došla studirati 53 strana studenta iz dvanaest europskih zemalja.

Na Sveučilište u Dubrovniku ovaj su semestar došla studirati 53 strana studenta iz dvanaest europskih zemalja.

U zimskom semestru akademske 2021/2022. na Sveučilište u Dubrovniku došla su studirati 53 strana studenta. Već tradicionalno tim povodom u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN) za strane studente organizirani su Orijentacijski dani, od 30. rujna do 3. listopada 2021.

Studenti su iz 12 europskih zemalja: Italije, Njemačke, Austrije, Estonije, Španjolske, Francuske, Poljske, Češke, Slovačke, Crne Gore i Rumunjske. Najviše će studenata studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te na Odjelu za komunikologiju. Brojka od 53 studenata na razini je pretpandemijskog razdoblja i zalog nastavka dobre suradnje s brojnim inozemnim visokim učilištima.

U službenom dijelu programa dobrodošlicu su studentima poželjele djelatnice Službe za međunarodne odnose te prorektorica za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević koja je u ime Sveučilišta izrazila zadovoljstvo što su inozemni studenti iznova u velikom broju došli provesti dio svog studija upravo u Dubrovniku.

Također, predsjednica Erasmus Student Networka Nora Di Leo predstavila je ovu udrugu koja je stranim studentima na usluzi tijekom boravka na Sveučilištu u Dubrovniku. ESN je bio zadužen za program neformalnih aktivnosti Orijentacijskog tjedna koji je uključivao razgled grada i okolice, druženja u prirodi, Pub kviz, večernje zabave i izlet na otok Lopud.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU