LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIK-a „Informiranje – pravo mladih”

Održana profesionalna orijentacija srednjoškolaca

Srednjoškolci su na simulaciji profesionalne orijentacije ispunjavali različite upitnike te imali priliku saznati koje je zanimanje najbliže njihovim interesima.

Srednjoškolci su na simulaciji profesionalne orijentacije ispunjavali različite upitnike te imali priliku saznati koje je zanimanje najbliže njihovim interesima.

U ponedjeljak, 26. 3. 2018, održan je četvrti Informativni ponedjeljak na temu Profesionalna orijentacija srednjoškolaca. Zainteresirani su srednjoškolci imali priliku saznati što je profesionalna orijentacija zapravo te kako se i zašto provodi.

Posjetitelji su nakon uvoda i osnovnih informacija vezanih za temu imali priliku sudjelovati u njezinoj simulaciji te su ispunjavali upitnik ličnosti, listu za procjenu višestruke inteligencije kod učenika te upitnik profesionalnih interesa. Navedene su upitnike i njihove rezultate učenici mogli usporediti sa svojim osobnim željama vezanim za studij i zanimanje koje su iznijeli na početku predavanja. Testiranje je pokazalo da se želje većine srednjoškolaca poklapaju s rezultatima ispitivanja, no i da imaju potencijala ostvariti se i u nekim drugim zanimanjima. Na kraju predavanja postavljali su pitanja vezana za zanimanja i fakultete.

Interaktivnu je radionicu pratila i Televizija student. Sljedeći se Informativni ponedjeljak održava krajem travnja, a bavit će se ponudom besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja. Sve informacije vezane za projekt Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku možete saznati na Facebook stranicama udruge Studentski informativni kutak.

FOTO: STUDENTSKI.HR