LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski talent centar Hrvatska

Održana je četvrta Međunarodna konferencija posvećena radu s darovitom djecom u Varaždinu

Predavači na konferenciji bili su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima, a dolaze iz Nizozemske, SAD-a, Mađarske i Hrvatske.

Predavači na konferenciji bili su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima, a dolaze iz Nizozemske, SAD-a, Mađarske i Hrvatske.

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti i Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u Varaždinu je održana četvrta međunarodna tematska konferencija Dobra praksa u radu s darovitima. Konferencija je organizirana na hibridan način, uživo u konferencijskoj dvorani Sportske dvorane Arena te online preko Zoom platforme, tako da je na njoj sudjelovao veliki broj ljudi koji su prepoznali važnost teme i želje za unapređenjem u području rada s darovitima.

Predavači na konferenciji redom su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima, a dolaze iz Nizozemske, SAD-a, Mađarske i Hrvatske. Konferenciji su prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturi i sport dr. sc. Miroslav Huđek, predsjednica Europskog vijeća za nadarene (ECHA) i voditeljica Međunarodnog programa stručnog usavršavanja za rad s nadarenima (RITHA) Sveučilišta Radboud u Nizozemskoj prof. dr. Lianne Hoogeveen, mr. sc. Vesna Šerepac, izaslanica ministra znanosti i obrazovanja RH ujedno i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje, Sandra Orošić Jukić, viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge pri Agenciji za odgoj i obrazovanje RH kao i Csilla Fuszek, tajnica Vijeća Europske mreže za podršku darovitima. Svojim dolaskom konferenciju su uveličali i mnogi sveučilišni profesori, te predstavnici Sveučilišta Sjever i Međimurskog veleučilišta.
 

„Veselim se današnjem danu, ovo je četvrta konferencija koju zajednički organiziraju Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinska županija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Ovo je još jedna potvrda koliko je važna edukacija u današnjim vremenima, ali je i potvrda koliko Varaždinska županija ulaže u znanje i obrazovanje.”, izjavila je prof.dr. Lianne Hoogeveen.


Konferencija je bila  prilika i za promociju četvrte generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA Hrvatska (Radboud International Training on High Ability) te za promoviranje novih Europskih točaka za darovite (Albanian Talent Center, Dječji vrtić Vinica i Osnovna škola Privlaka).
FOTO: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA, PR