LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjet mladih

Održana 6. Konferencija Savjeta mladih u suradnji s Ujedinjenim Kraljevstvom

Ovaj vikend održana je 6. Konferencija Savjeta mladih koja svake godine okuplja članove Savjeta mladih iz cijele zemlje, a na kojima se govori o temamama važnim za mlade ljude.

Ovaj vikend održana je 6. Konferencija Savjeta mladih koja svake godine okuplja članove Savjeta mladih iz cijele zemlje, a na kojima se govori o temamama važnim za mlade ljude.

Ovaj vikend održana je 6. Konferencija Savjeta mladih koja svake godine okuplja članove Savjeta mladih iz cijele zemlje, a na kojima se govori o temama važnim za mlade ljude.

Savjet mladih do sada se bavio tematikama zapošljavanja mladih, stambenog zbrinjavanja, obrazovanja, okvirima djelovanja Savjeta mladih te Zakonom o savjetima mladih.

Cilj ovogodišnje Konferencije bio je okupiti predstavnike Savjeta mladih u svrhu educiranja, razmjene iskustava i izrade plana ostvarivanja Centara za mlade. Centri za mlade prijeko su potrebni mladima u Republici Hrvatskoj, te bi kroz dobro osmišljeno vođenje centara mladi imali mogućnosti razvijati se, izgrađivati i osnaživati svoj položaj u društvu. Kao uobičajena praksa europskih zemalja, centri za mlade pokazali su se uspješnim modelom politike za mlade.

Konferencija je realizirana u suradnji s Ujedinjenim Kraljevstvom te su konferenciji prisustvovali zamjenica šefa Misije u Veleposlanstvu Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, predstavnici Ministarstva za vanjske poslove, ali i mladi aktivisti iz organizacije „Youth Inspiration Group“.

Okupljeni su i stručnjaci za centre za mlade: djelatnici Centra za mlade Ljubljana, Centra za mlade Lepoglava, djelatnici udruga mladih i za mlade te predstavnici gradskih ureda. Članice i članovi Savjeta imali su priliku steći nove spoznaje o centrima, uputiti se u procese ostvarivanja Centra te po završetku izraditi vlastite projekte centara.

Vjerujemo kako će upravo Savjeti potaknuti širu raspravu o centrima za mlade u svojim zajednicama te kako će se uvidjeti važnost ovakvih projekata.

FOTO: SAVJET MLADIH