LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Održan stručni skup o plinu

Bilo je riječi i o suradnji Sveučilišnog odjela za stručne studije s tvrtkom EVN Croatia, koja ima 30-godišnju koncesiju za izgradnju plinske distributivne mreže i opskrbu plinom u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Bilo je riječi i o suradnji Sveučilišnog odjela za stručne studije s tvrtkom EVN Croatia, koja ima 30-godišnju koncesiju za izgradnju plinske distributivne mreže i opskrbu plinom u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

EVN Croatia, Panasonic Hrvatska, Tehnokom i Vaillant približili su svoja znanja i iskustva studentima Sveučilišnog studija za stručne studije Sveučilišta u Splitu na stručnom skupu posvećenom plinu.

Predavanje je održano prošle srijede, 6. travnja  u Amfiteatru Sveučilišnog odjela za stručne studije. U sklopu stručnog skupa održana su predavanja na teme plinofikacije Splitsko-dalmatinske županije, tehničke i zakonske plinske regulative te o procesu priključenja plinskih korisnika. Nadalje, predstavljene su dizalice topline s plinskim motorom, objašnjena je primjena plinskih zračnih grijača za hale i industriju i primjena plinskih apsorpcijskih dizalica za grijanje i hlađenje te je predstavljena održiva, inteligentna i napredna tehnologija grijanja.

Bilo je riječi i o suradnji Sveučilišnog odjela za stručne studije s tvrtkom EVN Croatia, koja ima 30-godišnju koncesiju za izgradnju plinske distributivne mreže i opskrbu plinom u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Studenti su osim predavanja dobili priliku i razgledati laboratorij. Studentima su predavanja bila zanimljiva jer su mogli čuti iskustva iz prakse, što će im pomoći u boljem razumijevanju izazova i zahtjeva koji prate plinofikaciju.

Dva dana nakon stručnog skupa, u petak 8. travnja, 30 studenata preddiplomskog studija strojarstva sa Sveučilišnog studija za stručne studije posjetili su Odorizacijsku stanicu Split, skladište EVN-a u čijem se krugu nalaze dvije regulacijske stanice te Procaffe u Dugopolju – prvog potrošača plina u Splitsko-dalmatinskoj županiji i iz prve ruke čuli o svim prednostima korištenja plina. 

Ovo nije prvi stručni skup te vrste, jer tvrtka EVN Croatia, osim što ulaže u izgradnju plinske mreže u Dalmaciji, ulaže u približavanje znanja studentima koji će se možda jednom zaposliti u plinskom biznisu. Ovogodišnji stručni skup i posjet EVN Croatia nastavak je dosadašnje suradnje sa sveučilišnim odsjekom u Splitu.