LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićni koncert

Održan drugi koncert studentskog pjevačkog zbora FFRi-a

Studentski pjevački zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci održao je Božićni koncert 18. prosinca 2014. godine u prizemlju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Studentski pjevački zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci održao je Božićni koncert 18. prosinca 2014. godine u prizemlju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

18. prosinca 2014. godine u 12 sati, u prizemlju Filozofskoga fakulteta u Rijeci održan je prvi „Božićni koncert Studentskog pjevačkog zbora Filozofskoga fakulteta u Rijeci” pod vodstvom Ane Marije Ilić, studentice 5. godine glasovira na Muzičkoj akademiji.

Na početku koncerta prodekanica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč-Konestra najavila je zbor i napomenula kako im ovo nije prvi nastup. Naime, zbor je 8. svibnja 2014. godine nastupao povodom Dana fakulteta i prvi se put neformalno predstavio fakultetu.

Novoosnovani je zbor na koncertu svojim skladnim glasovima oduševio okupljene koji su ga došli poslušati. Čak i oni koji nisu došli na sam koncert, a prolazili su prizemljem, zastali su i poslušali izvedbe zbora.

Program koji su izvodili sastojao se od deset pjesama. Od tradicionalnih narodnih („Svim na zemlji”, „U to vrijeme godišta”, „Djetešce nam se rodilo”, „Veselje ti navješćujem”, „Stille Nacht”) pa sve do popularnih domaćih i stranih skladbi („Bijeli Božić”, „The First Nowell”, „Ring Christmas Bells”, „White Christmas”, „Božićna uspavanka – Christmas Lullaby”).

Ovaj repertoar potvrđuje kako se zbor prilično intenzivno i dugo pripremao za nadolazeći koncert, a ovacije i čestitke koje im je pružila publika dodatan su poticaj za daljnje napredovanje.

Ovim putem pozivamo sve studente i profesore Filozofskoga fakulteta u Rijeci da se pridruže zboru te time doprinesu obogaćivanju kulturne slike Fakulteta.

FOTO: J.J.