LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturni centar Görz

Odlična prilika za studente i istraživače iz područja humanističkih znanosti: prijavite se za ljetnu školu u Italiji!

Sudionici neće snositi troškove za nastavu i izlete, koji su dio programa, a smještaj će biti također besplatan. Broj sudionika je ograničen pa je potrebno prijaviti se što prije.

Sudionici neće snositi troškove za nastavu i izlete, koji su dio programa, a smještaj će biti također besplatan. Broj sudionika je ograničen pa je potrebno prijaviti se što prije.

Kulturni centar Görz iz Gorice u Italiji, organizira ljetnu školu pod nazivom International Summerschool for European Students and Researchers: History, Languages and Border Cultures koja će se održati od 9. do 13. rujna 2024. godine. Ova ljetna škola nudi sudionicima priliku da otkriju bogatu kulturnu raznolikost i sociološku kvalitetu suživota u ovom području. Program uključuje susrete s povjesničarima, antropolozima, sociolozima, umjetnicima, turističkim vodičima, kao i terenske posjete, izlete te rad sa stručnjacima za upravljanje sukobima.

Ljetna škola istražuje povijesne, jezične, antropološke, sociološke i ekonomske aspekte onoga što se događa u ovom području, s posebnim naglaskom na 19. stoljeće i njegov europski kontekst. Cilj je stvoriti nove scenarije i rješenja za interkulturne sukobe i mirno upravljanje teritorijima koja obiluje više nacionalnih i jezičnih stvarnosti.

Prijavite se za BIP program na talijanskom sveučilištu u zimskom semestru, nude se dva modula



Sudjelovati mogu mladi do 30 godina, studenti, doktorandi i istraživači iz cijele Europe koji se bave humanističkim znanostima, kao što su povijest, antropologija, lingvistika, prevođenje, diplomatske znanosti, sociologija, političke znanosti itd. Zainteresirani moraju poslati svoj životopis te esej, video ili PowerPoint prezentaciju s naglaskom na znanstvena i kulturna pitanja koja bi željeli istražiti tijekom ljetne škole.

Želite li studirati ili živjeti u Italiji? Ovdje možete položiti ispit talijanskog jezika priznatog od Ministarstva



Sudionici neće snositi troškove za nastavu i izlete, koji su dio programa, a smještaj će biti također besplatan. Broj sudionika je ograničen pa je potrebno prijaviti se što prije. Rok za prijavu je 20. kolovoza 2024. godine. Svi koji se žele prijaviti, trebaju se obratiti na e-mail adresu kulturhausgo@gmail.com s koje će im biti poslana prijavnica.

120 mladih iz Hrvatske, BiH, Srbije te Ukrajine osposobljava se na ljetnoj školi Crvenog križa



Više informacija o ljetnoj školi možete pronaći na sljedećoj poveznici. Sve dodatne upite možete poslati putem e-maila na adresu kulturhausgo.summerschool@gmail.com ili pozivom na broj telefona 0039-3927203099.
IZVOR: FILOZOFSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: LIFE IN ITALY