LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neobične vježbe u Križevcima

Odbjegla junica – studenti proveli sate tražeći junicu koja je pobjegla tijekom vježbi

Križevački studenti doživjeli su vježbe koje će dugo pamtiti i doprinijeli tome da svih 12 junica koje posjeduju budu na okupu nakon što je jedna od njih odlučila pobjeći kada je došlo vrijeme da se ocijeni njezina vanjština.

Križevački studenti doživjeli su vježbe koje će dugo pamtiti i doprinijeli tome da svih 12 junica koje posjeduju budu na okupu nakon što je jedna od njih odlučila pobjeći kada je došlo vrijeme da se ocijeni njezina vanjština.

Na stranici Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima osvanuo je tekst koji opisuje vježbe ocjenjivanja vanjštine junica koje su se trebale održati u petak, 6. studenog. Vježbe su se održale, ali ne onako kako je itko očekivao – jedna je od junica pobjegla, pa su je studenti i profesor satima tražili.
– Trebali su vježbati ocjenjivanje vanjštine naših prekrasnih junica. U tom trenutku nisu slutili što ih čeka. Sve je išlo po planu dok na mjerenje nije došla jedna junica. Već su studenti i profesor prije primijetili da ona malo uplašeno gleda. Kao da pita: Što me to čeka? I, nakon što su izmjerene četiri junice i na red je došla naša junakinja, ona je kao pomahnitala istrčala iz štale preko pašnjaka i nestala u nepoznatom smjeru. I što tad?

–  Studenti i profesor krenuli su u potragu. Bio je to pravi višesatni pothvat. S jedne strane šuma, s druge strane visoki usjevi kukuruza. Gdje ju tražiti? Kao pravi izviđači počeli su pratiti tragove bjegunke i kad su već pomislili da je to nemoguća misija, student Nikola Mikinac otišao je još dalje i pronašao junicu koja je stigla čak do Čreta, točnije do ceste za Koprivnicu. Glavna glumica ove priče vraćena je u društvo svojih jedanaest prijateljica. – stoji u objavi na stranici Učilišta.
FOTO: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

Kako se dalje navodi, uspješna potraga pothvat je studenata Valentine Drakšić, Ane Guzalić, Karoline Haman, Mihaele Košec, Nikole Mikinca, Marijane Pleš i Katarine Tube. Evo i što je o cijelom događaju rekla studentica Marijana:
– Na početku baš i nije bilo tako zanimljivo, kravica je bila jako uplašena i nismo ju mogli pronaći. Baš smo se zabrinuli. Slike su uslikane par trenutaka nakon što smo ju pronašli. Svi smo bili baš jako sretni, kao što se može vidjeti na slikama.
FOTO: VISOKO GOSPODARSKO UČILIŠTE U KRIŽEVCIMA