LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tragični slučaj u BiH

Od tragično preminulih mladih opraštaju se kolege sa Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Mostaru

Studenti se opraštaju od osmero prerano preminulih kolega koji su tek započeli svoj akademski put na Sveučilištu u Mostaru i Sveučilištu u Splitu.

Studenti se opraštaju od osmero prerano preminulih kolega koji su tek započeli svoj akademski put na Sveučilištu u Mostaru i Sveučilištu u Splitu.

Tragična smrt osmero mladih u vikendici u blizini Posušja u novogodišnjoj noći, prouzrokovana vjerojatno gušenjem plinom, potresla je cijelu regiju.

Petero preminulih tek je započelo svoj akademski put na Sveučilištu u Mostaru: Ivan Miličević i Stipe Pavković bili su studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Žana Pavković studentica Filozofskog fakulteta, Mia Soldo obrazovala se na Pravnom fakultetu, a Stjepan Jukić na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti. Preminuli Stipe Romić, Mirela Rezo i Marija Pavković obrazovali su se na Sveučilištu u Splitu. 

Od njih se oprašta i Sveučilište u Mostaru na svojim stranicama:

– Pet studenata Sveučilišta u Mostaru, na početku svoga akademskoga puta. Postoji kraj iza kojeg mi ne možemo. Tu se zaustavlja riječ i žalost vlada u ljudima. Na tom mjestu stojimo uz vas. Bez riječi i shrvani u sućuti. S vjerom u vječni život Sveučilište u Mostaru izražava iskrenu sućut obiteljima osam mladih osoba, osam anđela, tragično i prerano preminulih. U raj poveli vas anđeli. 

Svoju sućut izražava i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru:

– Smrt nas ne može razdvojiti, vrijeme nas dijeli samo na čas. Sjećanja ne mogu otići, ona su vječno živa za nas. Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru izražava iskrenu sućut obiteljima osam mladih osoba tragično preminulih.
Tiho suosjećamo s vama.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu napisao je:
– Pogođeni žalošću zbog prerano ugašenih života, planova i maštanja, izražavamo sućut povodom gubitka 8 mladih života, od čega troje kolega sa našeg Sveučilišta. Naše molitve i misli usmjerene su njihovim obiteljima i bližnjima.
Za cijelu Bosnu i Hercegovinu 2. siječnja proglašen je danom žalosti.