LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U SPLITU

Od ove jeseni studij logopedije bit će dostupan i u Splitu

Sveučilište u Splitu planira pokretanje studija logopedije od listopada ove godine, odgovarajući tako na izrazitu potražnju za ovim studijem.

Sveučilište u Splitu planira pokretanje studija logopedije od listopada ove godine, odgovarajući tako na izrazitu potražnju za ovim studijem.

Sveučilište u Splitu planira od listopada ove godine omogućiti izvođenje studija logopedije kao dislociranog studija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (ERF) u Zagrebu. Od Sveučilišta za sada doznajemo kako su trenutno u intenzivnoj komunikaciji sa Sveučilištem u Zagrebu i ERF-om kako bi osigurali glatko provođenje ovog programa.

 

Ovaj potez dolazi uslijed izrazite potražnje za studijem logopedije, koji prema Agenciji za znanost i obrazovanje već godinama bilježi veliki broj kandidata koji ga žele upisati kao svoj prvi izbor. Logopedija je konstantno među najtraženijim studijskim programima, no problem je u tome što se ta specijalizacija trenutno nudi samo u Zagrebu, gdje se prima 50 studenata te u Rijeci, gdje je kvota ograničena na 30 studenata.

 

Primjerice, lani je Slobodna Dalmacija izvijestila kako je na zagrebačkom ERF-u za pedeset upisnih mjesta na logopediji u ljetnom roku bilo čak 450 prijava, od kojih je za 131 kandidata to bio prvi izbor. Slično, i u Rijeci je bio ogroman pritisak, s 259 prijava za samo 30 upisnih mjesta, od kojih je za njih 85 to bio prvi izbor, što je gotovo trostruko više od predviđene kvote.

 

S obzirom na ovakvu izrazitu potražnju za studijem logopedije, inicijativa Sveučilišta u Splitu da ponudi dislocirani studij ove specijalizacije može biti od velike važnosti za sve buduće studente logopedije koji žive ili preferiraju studiranje u Splitu ili okolici. Pravovremene informacije o programu studija i uvjetima upisa bit će dostupne za sve zainteresirane studente, kažu sa Sveučilišta.

FOTO: STUDENTSKI.HR; CANVA ILUSTRACIJA