LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izmjenu potvrdio MZO

Od jeseni revidirani studijski program na FOI-ju; u ponudi 4 nove grupe predmeta

Brucoši FOI-ja od jeseni će studij informatičkog usmjerenja studirati po novom modelu kojim se omogućuje iskorak u nova i inovativna područja.

Brucoši FOI-ja od jeseni će studij informatičkog usmjerenja studirati po novom modelu kojim se omogućuje iskorak u nova i inovativna područja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je potvrdu kojom se Fakultetu organizacije i informatike potvrđuje izmjena i dopuna naziva revidiranog studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Informacijski sustavi. Tako se sada on zove preddiplomski sveučilišni studij Informacijski i poslovni sustavi Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Studijski program i dalje će se izvoditi tri godine, studenti će i dalje ostvariti 180 ECTS-a po završetku studija te će nositi naziv prvostupnik/ica informatike. Međutim, ono što je novost s revizijom programa jest da će se program stupiti u četiri nova modula: Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava.

Brucoši koji ove godine upisuju FOI upisat će studij po novom modelu, dok će studenti viših godina preddiplomskog studija informatičkog smjera nastaviti studirati po starom planu i programu. Ova izmjena nije novost jer je riječ o procesu koji je pokrenut prije nekoliko godina, a njegovom realizacijom FOI će moći iskoračiti u nova, inovativna i interdisciplinarna područja.

Kako stoji na stranici FOI-ja, revidirani studijski program Informacijski i poslovni sustavi na prvoj i drugoj godini studija studentima omogućava polaganje iste grupe obaveznih predmeta, dok im se na trećoj godini omogućavaju nove izbornosti, odnosno nove četiri grupe izbornih predmeta, usklađenih s ranije spomenutim modulima, o kojima, kao i o popisu predmeta koje obuhvaća ovaj program, možete više saznati na poveznici.
FOTO: WIKIPEDIA