LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pravni fakultet Osijek

Od jeseni kreće diplomski studij Socijalnog rada u Osijeku; uključivat će 800 sati prakse

Diplomski studij Socijalnog rada moći će upisati 40 redovnih i 30 izvanrednih studenata, i to već ove jeseni. Ovim potezom moglo bi se zadržati mlade na području Slavonije te bi im se mogao omogućiti rad u traženoj struci.

Diplomski studij Socijalnog rada moći će upisati 40 redovnih i 30 izvanrednih studenata, i to već ove jeseni. Ovim potezom moglo bi se zadržati mlade na području Slavonije te bi im se mogao omogućiti rad u traženoj struci.

Sveučilište u Osijeku postaje bogatije za još jedan studij – diplomski studij Socijalnog rada na Pravnom fakultetu. Počet će se provoditi u jesen ove godine, a odluka je donesena tri godine nakon osnivanja preddiplomskog studija Socijalnog rada, piše Glas Slavonije.
– Konačno je ustrojen novi studij koji će obrazovati stručnjake za kojima postoji velika potreba na tržištu rada, a sudjelovanjem američkih i slovenskih nastavnika u kreiranju programa i obrazovnom procesu ostvaruje se međunarodna suradnja koja će studentima biti iznimno korisna. Također, sadašnji se studenti zadržavaju na našem Sveučilištu i u regiji, a nakon više od dvadeset godina planiranja Osječko-baranjska županija dobila je drugi studij socijalnog rada u Republici Hrvatskoj. – rekla je profesorica Branka Rešetar za Glas Slavonije.
Studij će moći upisati 40 redovnih i 30 izvanrednih studenata, a trenutno ih je 200 upisanih na preddiplomski studij. Iznimno je važno naglasiti da će studenti ovog studija odraditi čak 800 sati terenske nastave. Predavat će im, između ostalih, ugledni profesori s ljubljanskog sveučilišta i američkog sveučilišta u Indiani, a moći će ga upisati svi oni koji su stekli minimalno 180 ECTS-bodova na preddiplomskom studiju Socijalnog rada, dok će se o prijemnom ispitu još odlučiti.

Ovim potezom moglo bi se zadržati mlade na području Slavonije, pri čemu bi se bavili strukom koja je na tržištu rada vrlo tražena. Svoje je mišljenje o pokretanju ovog studija s nama podijelila i studentica preddiplomskog studija Socijalnog rada u Osijeku:
– Prilikom upisivanja fakulteta prvi izbor mi je bio Socijalni rad na Sveučilištu u Zagrebu i htjela sam prvenstveno u Zagreb jer je u Osijeku bio upitan diplomski studij. Nisam upala u Zagreb, pa sam završila u Osijeku te smo saznali kako je razlikovna godina prebacivanja u Zagreb otprilike 18 tisuća kuna – nisam sigurna više. Za Ljubljanu je to također bilo nešto puno i onda smo napravili prosvjed jer smo nakon istraživanja zašto diplomski studij nije otvoren shvatili da su razlozi samo politički.
Zahvaljujući ovoj borbi studenti će moći ostati u Slavoniji, što im je i cilj, kako naša sugovornica navodi:
– Kako u našoj državi ništa ne funkcionira bez pritiska, otvoren je diplomski studij u kratkom vremenu bez ikakvih problema. Kolegicama i kolegi s naše godine, ali i kolegama koji ove godine završavaju preddiplomski studij to je puno olakšalo sve jer bi bilo upitno što bi nakon završetka preddiplomskog studija jer si ne mogu svi priuštiti razlikovnu godinu. Nikome od nas nije cilj ići za Zagreb ili Ljubljanu jer je većina nas iz okolice Osijeka i tu planiramo i ostati, stoga nam je otvaranje diplomskog studija Socijalnog rada u Osijeku olakšalo naredne godine studiranja, a i života.
FOTO: FACEBOOK / PRAVNIOS