LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt FER-IN

Od iduće godine na FER-u 3 nova diplomska programa

– Novi, moderni i atraktivni studijski programi FER-a usklađeni su s najboljim svjetskim uzorima te odgovaraju potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu. – ističu s Fakulteta.

– Novi, moderni i atraktivni studijski programi FER-a usklađeni su s najboljim svjetskim uzorima te odgovaraju potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu. – ističu s Fakulteta.

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta Međunarodni sveučilišni diplomski studijski programi iz elektrotehnike i računarstva – FER-IN razvio je tri nova diplomska studijska programa na engleskom jeziku. Upisi prve genereracije studenata započet će već sljedeće, 2021/2022 akademske godine.

– Pored tradicionalno izuzetno velikog interesa naših maturanata za studijske programe Fakulteta elektrotehnike i računarstva (više od 1000 kandidata svake godine odabere FER kao prvi izbor), FER u prosjeku godišnje zabilježi i nemali broj upita stranih studenata koji bi željeli nastaviti svoje obrazovanje upravo na FER-u. Kako bismo uspješno odgovorili na jasnu tržišnu potražnju, ali i pridonijeli poboljšanju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja u STEM području, u sklopu projekta Međunarodni sveučilišni diplomski studijski programi iz elektrotehnike i računarstva – FER-IN razvijena su tri nova diplomska studijska programa na engleskom jeziku, koji s upisom prve generacije studenata započinju već u akademskoj godini 2021/2022. – navode s FER-a

Projekt FER-IN, dodaju, odgovorio je interesima šire međunarodne zajednice studenata preddiplomskih studija, koji svoj diplomski studij žele realizirati na toj instituciji. Razvio je, dakle, tri međunarodna sveučilišna diplomska studijska programa u području tehničkih znanosti: Elektrotehnika i informacijska tehnologija, Informacijska i komunikacijska tehnologija i Računarstvo

– Elektrotehnika i računarstvo predstavljaju najpropulzivnije sektore u smislu ostvarenih prihoda i mogućnostima pri zapošljavanju, a prema relevantnim projekcijama potrebe za brojem zaposlenih u ovim sektorima rast će i nadalje u svim projekcijskim razdobljima. Novi, moderni i atraktivni studijski programi FER-a usklađeni su s najboljim svjetskim uzorima te odgovaraju potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu. – pojašnjavaju. 

Projekt FER-IN traje dvije godine, a započeo je u listopadu 2018. godine u sklopu poziva Internacionalizacija visokog obrazovanja koji je dio Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Partner na projektu je Schneider Electric.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR