LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gdje ima volje, ima i načina

Obrazovanje ne mora biti skupo, a ni dosadno

„Znanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet“, rekao je Mandela. Pogledajte listu stranica za besplatno obrazovanje i produbljivanja znanja!

„Znanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet“, rekao je Mandela. Pogledajte listu stranica za besplatno obrazovanje i produbljivanja znanja!

Trenutna situacija u Lijepoj našoj nikome ne daje obećanja, a kamoli učenicima i studentima za bolje sutra. Sve više mladih zapošljava se prije ili tokom faksa kako bi pomogli svojim obiteljima ili sebi, da ne spominjemo odustajanje od bilo kakve vrste edukacije jer si to ne mogu priuštiti. Mladi o mladima kažu kako im nedostaje perspektive, a to pak uzrokuje nizak životni standard. Interes za društveni i politički angažman je porazan.

Na svu sreću, razvojem tehnologije i tog magičnog interneta svi sada imaju šansu učiti putem bezbrojnih i besplatnih stranica na kojima će se, nadamo se, naći i vaši interesi. Učenje je luksuz kojeg si svatko može priuštiti. Sve što vam je potrebno su računalo i dobra volja. Sretno s učenjem!

1. University of Reddit

Na ovoj stranici nalazi se čitavo prostranstvo lekcija iz umjetnosti, kompjuterskih znanosti, jezika, matematike i statistike, filozofije, glazbe, društvenih znanosti, tehnologije, a nakon učenja možete i nešto zaigrati.

2. UDACITY 

Putem online lekcija unaprijedite svoje znanje i karijeru te punite portfolio projektima koji se uglavnom baziraju oko matematike i računala.

3. MIT Open CourseWare 

Besplatan pristup MIT tečajevima. Glavni cilj im je „otključati znanje“.

4. Open Culture 

Sadržava nekoliko izvora za učenje, tečajeve, video snimke i filmove.

5. Open Yale tečajevi 

Nastava s Yalea dostupna kao video, audio ili tekst. Registracija nije potrebna.

6. TED – Ideje vrijedne dijeljenja 

Edukativni i motivacijski govori svih profesionalaca svijeta.

7. iTunes U 

Appleova besplatna aplikacija s koje možete skidati tečajeve. Sadrži video zapise, knjige, prezentacije i audio lekcije.

8. Drawspace 

Stotine lekcija za crtanje.

9. Scitable 

Besplatna knjižnica koja se bazira na učenju znanosti. Sadrži informacije o genetici, studiju o evoluciji, varijacije i bogatu kompleksnost živih organizama.

10. Lifehacker 

Upute i trikovi za poboljšanje svih aspekata vašeg života.

11. JustinGuitar 

Osnove glazbene teorije i stotine sati gitare.

12. OEDb 

Ovdje možete izabrati svoje interese preko 10 tisuća besplatnih stranica.

FOTO: EVOLLLUTION.COM