LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Objavljenja je spuštena bodovna granica za useljenje u studentske domove na području Zagreba

Spuštene rang liste omogućit će pojedinim studentima useljenje u neki od studentskih domova na području Zagreba.

Spuštene rang liste omogućit će pojedinim studentima useljenje u neki od studentskih domova na području Zagreba.

Sredinom rujna Studentski centar u Zagrebu objavio je konačnu rang listu studenata kojima je odobren smještaj u domovima na području Zagreba. Tada je granica iznosila 1.387 bodova te u svi studenti s tim ili većim brojem bodova imali pravo na smještaj u domovima.

Kako javljaju na stranicama SC-a u Zagrebu, granica je sada spuštena i iznosi 1374 boda. Sukladno tome, studenti mogu na svojim web profilima provjeriti imaju li pravo na dom, uzimajući u obzir novi bodovni kriterij.

Studenti se dužni obaviti useljenje zaključno s 21. listopadom 2022. godine. 

Useljenje je moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Iznimno, studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom, dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine. Prilikom useljenja, stanar je dužan podmiriti iznos prve mjesečne stanarine koja će se knjižiti kao depozit. Iznos depozita jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo - navode iz Studentskog centra.

FOTO: STUDENTSKI.HR