LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na fakultet

Objavljeni uvjeti upisa na logopediju u Rijeci

Preduvjet za upis na novi studij logopedije provjera je jezično-govorno-glasovnog statusa. Rang-lista sastavlja se bodovanjem na temelju uspjeha u srednjoj školi i položenih ispita na državnoj maturi. 

Preduvjet za upis na novi studij logopedije provjera je jezično-govorno-glasovnog statusa. Rang-lista sastavlja se bodovanjem na temelju uspjeha u srednjoj školi i položenih ispita na državnoj maturi. 

Sveučilište u Rijeci objavilo je uvjete upisa u 1. godinu svojeg novog preddiplomskog studija logopedije, koji s izvođenjem kreće ove jeseni. 

Najprije je potrebno prijaviti studij na stranici Postani student. Uz ispunjavanje online prijave kandidati trebaju priložiti potvrdu nadležnog liječnika specijalista školske medicine o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima. Nužno je i dokazati uplatu troškova provjere preduvjeta u iznosu od 250 kuna na račun Sveučilišta u Rijeci (IBAN: HR8023600001101322186, model: 00, poziv na broj primatelja: OIB PRISTUPNIKA, opis plaćanja: Dodatna provjera 2020 – ime i prezime pristupnika). 

 


Vezano: Još jedno hrvatsko sveučilište dobiva dva tražena studija – logopediju i farmaciju


Dodatna provjera preduvjeta provodit će se na Sveučilištu u Rijeci, a uz potvrdu liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima podrazumijeva i procjenu jezično-govorno-glasovnoga statusa (intervju) koja je ključna za upis. Rang-lista sastavlja se bodovanjem na temelju uspjeha u srednjoj školi i položenih ispita na državnoj maturi. 

Za opći uspjeh iz škole moguće je ostvariti do 300 bodova. Dovoljno je položiti B razinu matematike na državnoj maturi, a ona se ne boduje. Potrebna je položena A razina hrvatskog i stranog jezika, a oni se boduju s do 200 bodova. Od izbornih predmeta učenici mogu birati između biologije i psihologije, a za njih ostvaruju do 300 bodova. Ako pak polože oba izborna predmeta, za rangiranje se uzima u obzir predmet na kojem su ostvarili veći uspjeh. 

Dodatne informacije moguće je zatražiti na e-adresi logopedija@uniri.hr ili na službenoj stranici Studija.
FOTO: FLICKR