LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2017/2018.

Objavljeni rezultati Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu; nagrađena ukupno 172 rada

Objavljen je popis od ukupno 172 rada koja će se nagraditi Rektorovom nagradom na svečanoj dodjeli zakazanoj za 6. srpnja.

Objavljen je popis od ukupno 172 rada koja će se nagraditi Rektorovom nagradom na svečanoj dodjeli zakazanoj za 6. srpnja.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je dobitnike Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade u akademskoj godini 2017/2018. koja se dodjeljuje studentima s najboljim radovima znanstvenog sadržaja, ali i s kvalitetnim umjetničkim ostvarenjima. Prijave su trajale do 4.svibnja 2018, a pravo natjecanja imali su svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija ovog Sveučilišta.

S obzirom na to da je jedan od glavnih ciljeva Sveučilišta promicanje studentskog stvaralaštva te razvijanje svijesti kod studenata da se uspješan znanstveni ili umjetnički rad temelji na ustrajnosti, kreativnosti, individualnom i timskom radu, za nagradu se mogao predložiti rad u sljedećim kategorijama:

  • Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora) 
  • Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora)
  • Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora)
  • Nagrada za „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora)
  • Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora)
  • Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora)

Nagrađena su ukupno 172 rada, a njihov je popis dostupan na poveznici.

Svečana dodjela nagrada zakazana je za srijedu, 6. srpnja 2018. godine, u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta. Također, prigodom svečane dodjele organizirat će se i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade, a nagrađeni studenti dužni su na vrijeme pripremiti, dostaviti i izložiti postere svojih radova, sukladno uputama koje su objavljene na mrežnim stranicama Sveučilišta. Svim dobitnicima nadoknadit će se do 300 kn troškova za pripreme postera i prezentacije nagrađenih radova.

FOTO: STUDENTSKI.HR