LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Objavljeni finalisti Pokretača 2020!

Objavljena je rang-lista studenata koji odlaze u finale Pokretača, kada će pred stručnim žirijem predstaviti svoje inovativne poduzetničke ideje te se na taj način boriti za nagradni fond od 9000 kuna.

Objavljena je rang-lista studenata koji odlaze u finale Pokretača, kada će pred stručnim žirijem predstaviti svoje inovativne poduzetničke ideje te se na taj način boriti za nagradni fond od 9000 kuna.

MORULLA, CREX p+ paket, PRoject Agency, ASTRA, PronađiMe, Nurotransmitter, Dobro jutro, Erdelja 1608, Veseli sudionici, Lily 0802 – kodna su imena natjecatelja koji su osvojili najveći broj bodova u prvom dijelu Studentskog natjecanja Pokretač 2020. Za titulu pobjednika borit će se u finalu zakazanom za četvrtak, 10. prosinca, koje će se održati u prostorijama ZICER-a. 

Deset odabranih finalista tada usmeno predstavljaju svoja rješenja – u pitch-formatu trajanja do 3 minute uz Power Point prezentaciju. O najboljima će odlučiti žiri u sastavu: Nikola Jelovečki (predsjednik Centra za razvoj mladih, organizatora natjecanja), Martina Delić (voditeljica tima za marketinšku suradnju OTP banke u Zagrebu, sponzora natjecanja) i Ana Vlahov (specijalistica za pripremu i provedbu projekata u Zagrebačkom inovacijskom centru, koji je strateški partner projekta). 

Svaki član žirija, naime, ispunjava evaluacijsku tablicu za svakog pojedinog finalista te ocjenjuje svaki pojedini segment prezentacije. Bodovi članova žirija zbrajaju se, a prva tri mjesta rangiraju se sukladno njihovu zbroju. Prva će tri sudionika (tima), prema odabiru žirija, osvojiti sljedeće nagrade:
  1. mjesto – 4000 kn
  2. mjesto – 3000 kn
  3. mjesto – 2000 kn.

Novčane nagrade isplatit će se po završetku natjecanja putem vaučera za OTP Indeks paket na Visa Web prepaid kartici OTP banke d.d. u ukupnom iznosu jednom sudioniku (ako je student sudjelovao u natjecanju u timu s još jednim studentom, potrebno je imenovati voditelja tima kojemu će se isplatiti osvojeni iznos).

Po uplati nagradnog iznosa i do iskorištenja istog, Visa Web prepaid kartice OTP banke d.d. moći će se koristiti isključivo kao potrošačke, za kupnju roba i usluga na prodajnim mjestima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu koja prihvaćaju plaćanje navedenom karticom (uključujući i plaćanje preko interneta), bez mogućnosti podizanja gotovine na bankomatima ili u poslovnicama banaka. Dobitnici novčanih nagrada dužni su u roku od trideset (30) dana od dana primitka obavijesti o dobitku (vaučera) pokrenuti realizaciju nagrade u bilo kojoj poslovnici OTP banke d.d. uz obavezno predočenje vaučera koji će im uručiti organizator.

Kompletna rang-lista i dodatne informacije o natjecanju dostupne su na stranici pokretac.cerm.hr.

Studentsko natjecanje Pokretač, podsjetimo, organizira Centar za razvoj mladih sa strateškim partnerima – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom. Zadatak je sudionika bio napraviti svoj prvi korak u društvenom poduzetništvu. Tijekom prijava, odnosno online dijela natjecanja, trebali su odabrati jednu od zadanih kategorija (obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja), osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem te ga raspisati odgovarajući na pitanja postavljena u prijavnici. Kreatore najboljih 10 modela očekuje drugi dio natjecanja – pitch u ZICER-u.