LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan Sveučilišta

Objavljena virtualna izložba sa svim važnim točkama u povijesti Sveučilišta u Zagrebu

Sve važne točke u povijesti Sveučilišta u Zagrebu zabilježene su na virtualnoj izložbi objavljenoj povodom njegova dana.

Sve važne točke u povijesti Sveučilišta u Zagrebu zabilježene su na virtualnoj izložbi objavljenoj povodom njegova dana.

Sveučilište u Zagrebu povodom obilježavanja svog dana, 3. studenoga, objavilo je virtualnu izložbu koja obuhvaća sve važne događaje, teme i ljude iz njegove prošlosti. Cilj joj je upoznati javnosti s tom prošlošću, prikazati njegovu kulturnu baštinu te tako dočarati koliko je ono napredovalo od početka svog djelovanja.

Izložba je osmišljena tako da prikaže sve važne točke u povijesti Sveučilišta u Zagrebu. Događaji su postavljeni na vremenskoj lenti, a unutar svake godine nalaze se najstariji događaji, teme ili lokaliteti. Na lenti se nalaze i rektori od 1874. do danas. Za one kojima dane informacije nisu dovoljne, osigurane su cjelovite preslike knjiga, časopisa, disertacija i arhivske građe koje se bave Sveučilištem i njegovim djelovanjem.

Ona donosi i uvid u stručne i znanstvene radove o povijesnim događajima iz digitalnih zbirki Sveučilišta u Zagrebu, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba i iz Hrvatskoga muzeja medicine i farmacije. Moguće joj je pristupiti na poveznici.

Ostali događaji koji se tradicionalno održavaju na Dan Sveučilišta, poput svečane dodjele nagrada i priznanja te počasnih zvanja
professor emeritus, zbog pogoršane epidemiološke situacije bit će organizirani naknadno, kada se za to steknu potrebni uvjeti.  

FOTO: MAJA ČIRJAK/ STUDENTSKI.HR