LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Objavljen popis ovogodišnjih dobitnika Rektorove nagrade, uskoro i svečana dodjela

Ove će godine  biti dodijeljeno ukupno 110 Rektorovih nagrada u pet kategorija.

Ove će godine  biti dodijeljeno ukupno 110 Rektorovih nagrada u pet kategorija.

Na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu objavljeni su rezultati Natječaja za  dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2023./2024. U skladu s rektorovom odlukom i Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, ove će godine biti dodijeljeno ukupno 110 Rektorovih nagrada u pet kategorija.

Biti će dodijeljeno 79 nagrada za  individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvoje autora, 12 nagrada za timski  znanstveni i umjetnički rad triju do deset autora, pet nagrada za znanstveni i umjetnički rad  većih razmjera – timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), tri nagrade za  posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili  rektora) te 11 nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog  čelnika sastavnice ili rektora).  

Kako ojačati istraživačke kapacitete i potaknuti inovacije doznajemo na zanimljivoj raspravi ovog mjeseca



Svečana dodjela Rektorove nagrade, kao i cjelodnevni program koji prati tu svečanost održat će se, u okviru manifestacije Tjedan Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak 7.  studenoga 2024. godine u 12 sati u svečanoj dvorani u Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL. Predstavljanje najreprezentativnijih nagrađenih radova iz svakoga područja toga će  dana biti održano u 10 sati.

Tražiš praksu ili posao? Iskoristi priliku za povezivanje s potencijalnim poslodavcima na Danu karijera PMF-a


Nakon svečane dodjele, od 13 do 16 sati Sveučilište organizira kratke razgovore za posao u kojima će sudjelovati poslodavci i dobitnici nagrada. Također,  u predvorju svečane dvorane bit će postavljena izložba postera nagrađenih radova koja će  biti otvorena za javnost od 7. do 15. studenoga 2024. godine. Sažetci svih nagrađenih radova, na  hrvatskom i engleskom jeziku, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.  

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2023./2024. bio je otvoren od  14. veljače do 30. kolovoza 2024. godine do 16 sati, a pravo prijave imali su svi studenti  prijediplomskih, diplomskih te integriranih prijediplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. 

FSB traži volontere za rad na organizaciji i provedbi projekata u tekućoj akademskoj godini



Popis dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2023./2024. dostupan je na  poveznici.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA