LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SC Osijek

Objavljen natječaj za smještaj u osječkim studentskim domovima i subvenciju privatnih smještaja

Rok za prijavu jest 23. srpnja, a privremene rang-liste bit će objavljene početkom kolovoza. Pravo sudjelovanja u natječaju ostvaruju svi redoviti studenti državljani Republike Hrvatske i državljani članica EU-a s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Rok za prijavu jest 23. srpnja, a privremene rang-liste bit će objavljene početkom kolovoza. Pravo sudjelovanja u natječaju ostvaruju svi redoviti studenti državljani Republike Hrvatske i državljani članica EU-a s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Upravno vijeće Studentskog centra u Osijeku raspisalo je Natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima te subvenciju privatnog smještaja za akademsku godinu 2019/20. Sukladno objavljenom, 426 studenata može ostvariti pravo na smještaj u studentskom domu Kralja Petra Svačića 1c, a 193 studenta pravo na smještaj u domu I. G. Kovačića 4. Subvencija privatnog smještaja u narednoj akademskoj godini osigurana je za 600 studenata.

Pravo sudjelovanja ostvaruju svi redoviti studenti državljani Republike Hrvatske te državljani članica Europske unije koji imaju prijavljen boravak u Republici Hrvatskoj. Isključeno je pravo na prijavu za sve izvanredne studente, dok redoviti s prebivalištem u Osijeku i bližoj okolici mogu sudjelovati iznimno uz odobrenje Studentskog centra u Osijeku.

Izravan domski smještaj ostvaruje se na temelju izvrsnosti i ostalih kriterija koji su propisani u tekstu Natječaja. Svi ostali studenti, koji ne ostvaruju pravo na izravan smještaj, trebaju priložiti sljedeće dokumente: 

  • web-prijavu (obrazac A) i odgovarajući obrazac B,
  • potvrdu postotka riješenosti državne mature za sve predmete A razine (vrijedi za studente koji su imali postotak riješenosti na A razini od 80% i više) – brucoši
  • kopiju važeće osobne iskaznice ,
  • Domovnicu kao dokaz hrvatskog državljanstva (za studente iz BiH i drugih država koje nisu članice EU-a),
  • dokaz o statusu stranca sa stalnim boravkom u RH (državljani članica EU-a).

Ukoliko student dokazuje cenzus primanja za sve članove zajedničke obitelji, dužan je dostaviti potvrdu nadležne Porezne uprave o visini dohotka za 2018. godinu te potvrdu o visini ukupno isplaćene obiteljske mirovine od nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje za 2018 g. za članove obitelji koji su u mirovini.

Subvencija na stanovanje kod privatnog stanodavca ostvaruje se na temelju ukupnog ostvarenog broja bodova, a dokumentacija koju je potrebno priložiti istovjetna je dokumentaciji za ostvarivanje prava na smještaj u studentske domove. 

Obrasci potrebni za Natječaj nalaze se na poveznici, a prijave se mogu podnijeti do 23. srpnja na adresu: NOVI STUDENTSKI DOM, Kralja Petra Svačića 1c, 31000 Osijek. Privremene rang-liste bit će vidljive od 1. kolovoza na internetskim stranicama Studentskog centra u Osijeku te na oglasnim pločama Studentskog centra u Osijeku i Studentskog doma K. P. Svačića 1c.

FOTO: STUDENTSKI CENTAR U OSIJEKU