LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska mobilnost

Objavljen natječaj za program Erasmus+ 2020

Sve do 5. veljače 2020. godine moguće je prijaviti se na Erasmus+ program studentske mobilnosti.

Sve do 5. veljače 2020. godine moguće je prijaviti se na Erasmus+ program studentske mobilnosti.

Dana 5. studenog objavljen je natječaj za prijavu na programe za Erasmus+ za 2020. godinu Europske komisije. Donosimo najvažnije programe za mlade i način kako najbolje iskoristiti sve mogućnosti koje su vam pružene tijekom studentskog doba. 

Natječajem su obuhvaćene sljedeće aktivnosti

  • Ključna aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
  • Ključna aktivnost 2 (KA2) – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
  • Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška reformi politika.

Prema vodiču za prijavu koji možete pronaći na poveznici Erasmus+ ima snažnu međunarodnu dimenziju, tj. suradnju s partnerskim zemljama, a to posebice vrijedi kod visokog obrazovanja i mladih. U području visokog obrazovanja programom Erasmus+ podupiru se sljedeće ključne aktivnosti usmjerene na suradnju s partnerskim zemljama:

  • međunarodna mobilnost pojedinaca u svrhu stjecanja bodova i združeni diplomski studiji Erasmus Mundus (u okviru ključne aktivnosti 1) kojima se promiče mobilnost učenika i osoblja iz partnerskih zemalja te u njih
  • projekti jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju (u okviru ključne aktivnosti 2) kojima se promiču suradnja i partnerstva koji utječu na modernizaciju i internacionalizaciju visokih učilišta i sustava visokog obrazovanja u partnerskim zemljama, s posebnim naglaskom na partnerske zemlje u susjedstvu EU-a o potpori dijalogu o politici (u okviru ključne aktivnosti 3) preko mreže stručnjaka za reformu visokog obrazovanja u partnerskim zemljama u susjedstvu EU-a
  • potpora dijalogu o politici (u okviru ključne aktivnosti 3) preko mreže stručnjaka za reformu visokog obrazovanja u partnerskim zemljama u susjedstvu EU-a, međunarodnih udruženja diplomiranih studenata, dijaloga o politici s partnerskim zemljama i međunarodnih promidžbenih događanja.

Glavni cilj podupiranja mobilnosti učenika i osoblja je stvaranje prilika za studente, vježbenike i mlade ljude te profesore, nastavnike, učitelje, voditelje osposobljavanja, osobe koje rade s mladima, osoblje obrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva da dožive iskustvo učenja i/ili rada u drugoj državi. 

Rokovi za prijavu u najvažnijem aspektu za studente, tj. u pogledu mobilnosti pojedinaca u području obrazovanja, osposobljavanja mladih traju sve do 5. veljače 2020. godine Ostale rokove za prijavu možete pronaći na poveznici

Prilikom prijave potrebni su vam prijavni obrasci i druga dokumentacija, a ona će biti objavljena na službenim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU. Ujedno, vrlo je važno napomenuti kako se za prijavu Erasmus+ projekata koristi nova platforma Platforma za Erasmus+ i Europske snage solidarnosti te Organizacijski ID broj, umjesto dosadašnjeg PIC broja o čemu više informacija možete pronaći na poveznici.

FOTO: PIXABAY