LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata kroatologije "Idiom"

Objavljen natječaj za najbolji studentski književni rad

Studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci mogu prijaviti svoje književne radove na hrvatskom jeziku te osvojiti vrijedne nagrade. Rok za slanje radova je 15. travnja.

Studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci mogu prijaviti svoje književne radove na hrvatskom jeziku te osvojiti vrijedne nagrade. Rok za slanje radova je 15. travnja.

Udruga studenata kroatistike Idiom Filozofskog fakulteta u Rijeci, pod pokroviteljstvom USK Idiom i Studentskog kulturnog centra Rijeka, objavljuje natječaj i dodjeljuje nagradu za najbolji studentski književni rad povodom Noći knjige kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige.

Uvjeti natječaja su sljedeći:

- primaju se radovi u prozi i poeziji

- tema je radova otvorena

- radove na hrvatskom jeziku mogu poslati autori/autorice iz Hrvatske i inozemstva sa statusom studenta na riječkom sveučilištu

- prozni radovi ne smiju biti duži od pet kartica teksta (ukupno 9000 znakova)

- svaki autor može poslati najviše tri rada u prozi i pet radova u poeziji

- uradci ne smiju biti dosad objavljivani u tisku ili na internetu

Radovi se šalju u formatu .doc i .docx na e-adresu ri.perspektive@gmail.com u dokumentu koji sadrži: ime i prezime autora, ime fakulteta, broj telefona autora, e-adresu autora i rad koji šalje na natječaj.

Ako pristigne velik broj radova, Odbor za književnost USK Idiom odabrat će radove koji će biti predstavljeni publici na književnoj večeri i o tome obavijestiti autore. Dodjeljuje se jedna novčana nagrada i knjige, a publika koja će sudjelovati na književnoj večeri bit će ujedno i žiri koji će odabrati pobjednički rad.

Nagrada će se dodijeliti na književnoj večeri koja će se održati 22. travnja 2016. godine povodom obilježavanja Noći knjige. Odabrani će se radovi tiskati u zajedničkoj knjižici koja će se moći dobiti na književnoj večeri. Rok za slanje radova je 15. travnja 2016.

FOTO: FACEBOOK