LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ispiti državne mature

Objavljen kalendar provedbe ispita državne mature; ljetni rok počinje 8. lipnja

Donosimo datume ispita ljetnog roka državne mature koji će se održati od 8. lipnja do 3. srpnja te datume planirane objave rezultata.

Donosimo datume ispita ljetnog roka državne mature koji će se održati od 8. lipnja do 3. srpnja te datume planirane objave rezultata.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je krajem tjedna finalni kalendar provedbe ispita državne mature. Ispiti ljetnog roka provodit će se od 8. lipnja do 3. srpnja u dva ispitna bloka – obvezni i izborni.


Vezano: Ministrica Divjak: državna matura polagat će se u dvama blokovima


Test i esej iz hrvatskog jezika na obje razine pisat će se od 8. lipnja do 12. lipnja, a 15. i 16. lipnja slijede ispiti materinskih jezika nacionalnih manjina. Od 17. do 19. lipnja trajat će ispiti iz stranih jezika, a 23. i 24. lipnja slijede testovi iz matematike.

Razdoblje od 25. lipnja, pa do 3. srpnja predviđeno je za sve ostale izborne ispite poput sociologije, biologije i povijesti.

Maturanti će privremene rezultate ispita dobiti 13. srpnja, a konačna objava rezultata najavljena je za 20. srpnja. Detaljne informacije o pojedinim ispitima, kao i vrijeme trajanja i provedbe ispita, možete pronaći na poveznici.

FOTO: PIXABAY